Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΝΔ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου

ΝΔ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου

Τροπολογία με την οποία ζητεί την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου αλλά και την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ κατέθεσε η ΝΔ. Όμως, όπως κατατέθηκε έτσι και απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση.

Η ΝΔ όπως είχε προαναγγείλει κατέθεσε την τροπολογία που είχε προαναγγείλει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται σήμερα και ρυθμίζει την αγορά παιγνίων. Όμως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως η Κυβέρνηση την απορρίπτει.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως η κυβέρνηση για τις φυλακές και τους φυλακισμένους έχει την άποψη του Ντοστογιέφσκι. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι διολισθάνει σε ακροδεξιά ατζέντα.

Οι βουλευτές της ΝΔ ανέφεραν χαρακτηριστικά στην τροπολογία που κατέθεσαν:

«Η Κυβέρνηση αντί να αναγνωρίσει το λάθος της να αποσυμφορήσει τα σωφρονιστικά καταστήματα με χιλιάδες αποφυλακίσεις ακόμη και εγκληματιών για κακουργήματα, σήμερα αποκαλύπτεται ότι προωθεί κάτι εξίσου επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Καθιστά ελαστικότερη την χορήγηση ολιγοήμερων αδειών στους κρατουμένους, με συνέπεια ακόμη και οι τρομοκράτες να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές και να καταστρώνουν ελεύθερα τα επόμενα σχέδιά  τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η γενικευμένη ανομία στην χώρα, συνδέεται ευθέως με τις άφρονες επιλογές της.

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τροπολογία η οποία επαναφέρει την ανάγκη ίδρυσης φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, απαγορεύοντας – μεταξύ άλλων – την χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες και ζητεί την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Αν δεν κατανοεί η Κυβέρνηση το αυτονόητο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ας ρωτήσει τον ίδιο τον πρώην Υπουργό της, που αναγνώρισε δημοσίως πόσο καταστροφικός απεδείχθη ο νόμος του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις