Πολιτική

ΝΔ: Μηνυτήρια αναφορά από Γεωργαντά, Παναγιωτόπουλο για διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν σήμερα ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τη μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ζητείται η διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής.

Συγκεκριμένα, ζητείται ιδίως η διερεύνηση της υπόθεσης παράνομης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των ονομάτων, των στοιχείων και των προσόντων των υποψηφίων, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση των σχετικών στοιχείων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία και θα μπορούσε να υπάρξει αθέμιτη παρέμβαση στο έργο της επιτροπής που θα επιλαμβανόταν του σχετικού ελέγχου.

Οι Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, εξερχόμενοι από το Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, έκαναν δηλώσεις. Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως «Η κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο εργαλειοποίησε το ΑΣΕΠ και επιχειρεί να το υποκαταστήσει. Αρχικά οι φωτογραφικές προκηρύξεις για τους Γενικούς Γραμματείς και στη συνέχεια η αποστολή των στοιχείων όλων των φακέλων των υποψηφίων στους υπουργούς καθιστά τη διαδικασία μονόδρομο ως προς την ακύρωσή της. Οι ευθύνες πλέον δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι και ποινικές».

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε : «Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση παραβιάζει τον νόμο του ΑΣΕΠ, όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αυτή τη συστηματική συμπεριφορά χωρίς να κάνουμε τίποτα. Για αυτό το λόγο προσήλθαμε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Αρείου Πάγου να καταθέσουμε τη σχετική μηνυτήρια αναφορά και αναμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να πράξει τα νόμιμα προβλεπόμενα».

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί ούτε να υποκαθιστά ούτε να εργαλειοποιεί το ΑΣΕΠ. Με κάθε τρόπο που προβλέπει ο νόμος θα επιδιωχθεί η απόδοση όλων των ευθυνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νέες απειλές Ερντογάν μετά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας»
Σκληρή ρητορική στον απόηχο της καταγγελίας του Έλληνα πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε παράνομο - «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
10
Μαρία Καρυστιανού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το άδειο δωμάτιο
«Όπως στην Τέμπη, έτσι και παντού, η απαίτηση για απόδοση πραγματικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών είναι μη διαπραγματευτική», το μήνυμα της προέδρου της Ελπίδας για τη Δημοκρατία
Μαρία Καρυστιανού