Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

ΝΔ: Όχι σε Μαξίμου για το debate! “Προκηρύξτε εκλογές κι αφήστε τους πολίτες να αποφασίσουν”

ΝΔ: Όχι σε Μαξίμου για το debate! “Προκηρύξτε εκλογές κι αφήστε τους πολίτες να αποφασίσουν”

«Όχι» στο debate με τον Αλέξη Τσίπρα, εκτός κι αν διεξαχθεί σε προεκλογική ατμόσφαιρα, με τον πρωθυπουργό να έχει προκηρύξει τις εκλογές και να τις μετατρέπει σε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, λέει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα πως «αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, ν’ αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών».
Αναφορικά με τη συμφωνία, η ΝΔ, αφού εγκαλεί τον πρωθυπουργό ότι «από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του», καλεί τον κ. Τσίπρα ν’ απαντήσει στη Βουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει μια συμφωνία επιζήμια, η οποία – κατά τη ΝΔ – παραδίδει στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.
Η ανακοίνωση από την οδό Πειραιώς κλείνει με ειρωνικό τρόπο, αντιπροτείνονταε debate Τσίπρα-Καμμένου: «Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, τού έχουμε και δεύτερη: Nα κάνει τo debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις