Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΝΔ: Πάρτε πίσω την τροπολογία – Παππάς: Καλή τύχη στις περιφέρειες

ΝΔ: Πάρτε πίσω την τροπολογία – Παππάς: Καλή τύχη στις περιφέρειες

Να πάρει πίσω την τροπολογία για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και να την ξαναφέρει αφού συννενοηθεί με τους θεσμούς ζήτησε από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Απάντηση από τον Νίκο Παππά που αποθέωσε… Φώφη Γεννηματά και ΚΚΕ.

Η ΝΔ κατά την εξέλιξη της συζήτησης στην Ολομέλεια φαίνεται από την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Κωστή Χατηδάκη να μεταστρέφει την «αιτιολογική» βάση του «παρών» στην τροπολογία με μια εναλλακτική πρόταση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής αντιπρότεινε «να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και να επανέλθει αφού συνεννοηθεί η κυβέρνηση με τους θεσμούς και τότε η ΝΔ θα την υπερψηφίσει αλλιώς θα παραμείνουμε στο “παρών” ».

Την ίδια πρόταση έκαναν κι άλλοι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στην θέση της ΝΔ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είπε «εμείς καλωσορίζουμε την δήλωση του προέδρου της Γαλλίας Ολάντ που διευκρίνισε ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν διακινδυνεύει την συμφωνία, χαιρετίζουμε την δήλωση Πιτέλα, του κ. Μοσκοβισί, του κ. Σαπέν. Καλωσορίζουμε την στάση του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που μας ασκούν δομική κριτική αλλά ψηφίζουν την τροπολογία.

Χαιρετίζουμε την δήλωση της προέδρου της ΔΗΜ. ΣΥΜΠ. κυρίας Γεννηματά που έκανε πριν λίγο από τις Βρυξέλλες. Η ΝΔ έρχεται εδώ και μας κάνει αντιπολίτευση για τα πλεονάσματα. Ποιοι, εσείς που είχατε υπογράψει πλεονάσματα 4% και 5% για τα επόμενα χρόνια. Αυτά τα βλέπει ο λαός και ότι το πρόγραμμά μας πετυχαίνει. Εσείς όταν λέγατε “μένουμε Ευρώπη” εννοούσατε η Ευρώπη να παραμείνει όπως είναι, η Ευρώπη της λιτότητας».

Εμείς, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ «θα σας ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη τώρα που θα πάτε στις περιφέρειές σας, να εξηγήσετε στους συνταξιούχους γιατί δεν θέλετε να πάρουν το επίδομα».

Η φράση αυτή του κ. Παππά, προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ καθώς θεωρήθηκε επιχείρηση «σηματοδότησης» για προπηλακισμούς εναντίον τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε