Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Όλος ο καυγάς Πολάκη – Γεωργιάδη – Σαλμά – “Κότες λειράτες”, “πουλακίδες” και γαιδούρια [vid]

Όλος ο καυγάς Πολάκη – Γεωργιάδη – Σαλμά – “Κότες λειράτες”, “πουλακίδες” και γαιδούρια [vid]

Μαλλιά κουβάρια η Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστές τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη αλλά και τον εισηγητή της ΝΔ Μάριο Σαλμά.

Οι ύβρεις, οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί και οι βαριές αλληλοκατηγορίες έπεσαν «χαλάζι» με το «είσαι κότα λειράτη…», να δίνει πάσα στο «πιστό σκυλί του Σόιμπλε…» και από εκεί ο χαμός… με «το κοίτα με στα μάτια, εσύ δεν θα την γλιτώσεις…» μέχρι στο «Τα Σφακιά έχουν λεβέντες και μια πουλακίδα που ονομάζεται Πολάκης…»

Ο χαμός… και η κοινοβουλευτική εκτροπή ξεκίνησε όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης στην ομιλία του και αναφερόμενος στην τροπολογία που η κυβέρνηση θέτει σε ονομαστική ψηφοφορία είπε αφού χαρακτήρισε «απατεώνες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι και όσοι υπογράφουν μια συμφωνία και μετά δεν την υπογράφουν», επέκρινε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ψήφισαν το νόμο Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε τον Αφγανό που σκότωσε τη νεαρή κοπέλα στην Γερμανία και τους ρώτησε «πως κοιμάστε τα βράδια…» ενώ επιτέθηκε και στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Υγείας λέγοντας «ο κ. Πολάκης, αυτός ο Κρητίκαρος, στο δημοψήφισμα είχε κάνει ένα tweet που έλεγε «το ΟΧΙ είναι για τους λεβέντες και το ΝΑΙ είναι για τις κότες» μετά όταν ο Τσίπρας το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ ο κ Κρητίκαρος και λεβέντης έκανε την κότα για την καρέκλα στο υπουργείο Υγείας… Αυτά έλεγε και ο κρητίκαρος από λεβέντης αποδείχθηκε κότα λειράτη… για την καρέκλα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ανταπάντησε με ένα κατηγορώ στον Αδωνη Γεωργιάδη λέγοντάς του «κοίτα με βαθιά μέσα στα μάτια… κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ομιλίες σας όπου βρίζατε τον Καραμανλή, τον Σαμαρά και όλη τη ΝΔ ως προδότες. Έχεις βρίσει τη ΝΔ χειρότερα από ότι εμείς. Και μαζί με τους άλλους ομόσταβλούς σου πήγατε με μετεγγραφή στη ΝΔ όταν τα βρήκατε με τους Γερμανούς. Εμείς δεν γλύψαμε εκεί που φτύναμε για να γίνουμε υπουργοί και να γίνουμε το πιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε. Και επειδή με ρώτησε ένα κοιμόμαστε ήσυχοι, εσύ κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ όταν απέλυσες 2.500 γιατρούς από τηνπρωτοβάθμια υγεία. Και εσύ κοιμάσαι όταν άφησε χιλιάδες άνεργους έξω από το σύστημα υγείας και έστελνε εσύ ο προκάτοχός σου και ο επόμενος τους λογαριασμούς στις εφορίες και έχουν βεβαιωθεί 30 εκατ. ευρώ χρέη. Και εσύ έχεις το θράσος και κουνείς το δάχτυλό σου και εσύ κοιμάσαι το βράδυ όταν πετσόκοψες την δαπάνη στην δημόσια υγεία. Και πως τολμάς και κουνάς το δάχτυλο αλλά εσύ όταν έκανες όλα αυτά δεν είδες τους 25 νοματέους ολους και όλους να σου χτίζουν την πόρτα του γραφείου σου αλλά δεν σου την έχτισαν γιατί εσύ και οι δικοί σου τους είχε μέσα στο παιχνίδι με ροσυφέτια και διορισμούς. Αυτοί που κάνουν τις φασαρίες δεν είναι 25 νοματέοι μάζι με τις καμήλες και τα μουλάρια».

Και συνέχισε: «Εδώ σήμερα το δίλημμα μπαίνει ως εξής: Εσύ με ποιον είσαι και η υπόλοιπη παρέα σου, με την ελληνική Κυβέρνηση ή το Σόιμπλε; Εγώ κοιμάμαι πολύ ήσυχος τα βράδια, γιατί δεν με βαστούνε εμένα με ραβασάκια όπως εσένα και την γυναίκα σου για το ποιόν να διορίσουμε πού με ένα σύστημα που είχατε δημιουργήσει στο ΚΕΛΠΝΟ και το ταΐζατε με 6 εκατ. ευρώ για να σας λιβανίζουν».

Οι βαριές αυτές καταγγελίες προκάλεσαν την έκρηξη του Αδωνη Γεωργιάδη που του είπε «θα φέρει εδώ τα ραβασάκια στη Βουλή που λές τώρα. Τα δικά μου και της γυναίκας μου που λές. Αυτό το υποκείμενο! Ή θα φέρεις τώρα τα ραβασάκια που λέει ή είναι ψεύτης. Αυτο δεν θα περάσει έτσι θα σου κάνω μήνυση. Για την τιμή και την υπόληψή μου δεν θα πεί κανείς τίποτα. Αυτός ο τύπος νομίζει ότι μπορεί να ασχημονεί και να λέει ότι θέλει. Και όχι όπως έκανε και έρθει εδώ ο φάκελος της μήνυσης να ζητήσεις να μην αρθεί η ασυλία σου, και όχι όπως έκανες για την άλλη υπόθεση που σε προστάτευσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλία σου. Γι αυτό είσαι κότα λειράτη. Κοίταξέ με καλά στα μάτια. Ρε γαϊδούρι δεν θα κρύβεσαι πίσω από την ασυλία σου! Θα σου κάνω μήνυση! Δεν θα την γλιτώσεις έτσι εύκολα…»

Ο εισηγητής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς αντεπιτέθηκε και αυτός στον Παύλο Πολάκη λέγοντας «είσαι κατηγορούμενος από εμένα για όσα είχες πεί εν τη απουσία μου για μένα. Και τώρα που ήρθε ο φάκελος στην Βουλή πήγε στην επιτροπή της Βουλής και παρακάλεσε να μην αρθεί η ασυλία του. Αυτή είναι η λεβεντιά σου. Τα Σφακιά έχουν λεβέντες και μια πουλακίδα τον Πολάκη».

Το «ντελίριο» συνεχίσθηκε με τον Παύλο Πολάκη να απαντά «πρώτον για τον Σόιμπλε δεν πήρα απάντηση από τον Γεωργιάδη…» και για τα «ραβασάκια» πρόσθεσε «και επειδή δεν πετώ εγώ κουβέντες στον αέρα, ένα θα σας πως και θα έρθουν και τα στοιχεία… Είχατε «ναι» ή «όχι» στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας μια άμισθη μια κυρία που δεν είχε κανένα προσόν και την οποία την στείλατε στο ΚΕΛΠΝΟ για να πληρώνετε για να αναλάβει μέρος σε ένα έργο πεδίου…»
Για τον βουλευτή της ΝΔ Μάριο Σαλμά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε «η μήνυση που λέει είναι μια μήνυση που μου έκανε ο κ. Σαλμάς και από τα στοιχεία, αυτές οι χρεώσεις υπάρχουν στον ΕΟΠΠΥ αλλά όχι μόνο δεν θα τις πάρει αλλά θα επιστρέψει και 100.000 ευρώ πίσω…»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε