Πολιτική

ΝΔ: Θετική ατζέντα και περιοδείες από Μητσοτάκη στη σκιά της Novartis

Η εκτίμηση που υπάρχει στους κόλπους της ΝΔ για την υπόθεση Novartis είναι δεδομένη: πρόκειται για μια σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων, αλλά η εξέλιξη της δικαστικής έρευνας εκθέτει εν τέλει τους κυβερνώντες.

Γι’ αυτό το λόγο, από την οδό Πειραιώς εξακολουθούν να κρατούν σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis, αλλά ταυτόχρονα επιχειρούν ν’ αναδείξουν τη λεγόμενη θετική ατζέντα. Τις προτάσεις, δηλαδή, της ΝΔ για τη διακυβέρνηση της χώρας.

[read4more]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης – ο οποίος σήμερα επισκέπτεται τη Νάξο και την Πάρο, συνεχίζοντας τις περιοδείες του στην επαρχία – παρουσίασε στους πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια συνάντησής τους τις βασικές προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης. Όπως τόνισε, η ΝΔ θα εφαρμόσει το απαραίτητο μείγμα πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση και θα επιτρέψει στους πολίτες ν’ ανασάνουν από την υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, σημείωσε ότι θέλει να μετατρέψει στην Ελλάδα σε πραγματικό success story, με την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Άλλωστε, και οι αγορές δείχνουν να προεξοφλούν την επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές – ακόμη κι αν αυτές γίνουν στα τέλη της τετραετίας.

Σε ό,τι αφορά, όμως, το στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να δείξουν ευελιξία και να συμφωνήσουν στην επαναδιαπραγμάτευση του στόχου του 3,5% για την Ελλάδα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί ο συμφωνηθείς στόχος.

Αναφορικά δε με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειές της, δίνοντας βάρος στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονικός» και στην κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού.

Σε κάθε περίπτωση, η κάλπη των ευρωεκλογών φιλοδοξούν στη ΝΔ να στείλει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και ν’ αποδειχθεί «ο πρώτος γύρος για τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν». Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «σχεδιάζω να επιστρέψω στους πολίτες μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος».

Όσο για την υπόθεση Novartis; Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ευθέως πως «η σκευωρία στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα είναι, δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου».

Σημειώνεται, τέλος, ότι τις επόμενες ώρες ή αύριο το αργότερο αναμένεται ν’ ανακοινωθούν τα τρία ονόματα με τα οποία «κλειδώνει» το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ με τους 42 υποψηφίους. Έτσι, στην εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής στον «Ελληνικό Κόσμο», ο κ. Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις κενές θέσεις, αλλ’ απλώς θα παρουσιάσει τους υποψηφίους της ΝΔ για τη μάχη της 26ης Μαΐου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τον «χρονοκόφτη» – Επιτέθηκε σε Μπακογιάννη και Γεροβασίλη
«Κυβερνάνε την πατρίδα ως Λουδοβίκος ο κύριος Μητσοτάκης και ως Μαρία Αντουανέτα η κυρία Μπακογιάννη», είπε, ανάμεσα σε άλλα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πηγές ΝΔ μετά την κατάθεση Τυχεροπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Μίλησε χωρίς στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις
«Αίσθηση προκάλεσε, ότι προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη σε υπηρεσιακούς παράγοντες και να εμφανιστεί ως διωκόμενη», επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, οι πηγές της ΝΔ
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς
Κατάθεση Τυχεροπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Το τηλεφώνημα του «φραπέ», η παρέα που μετρούσε σε μια ημέρα χιλιάδες αιγοπρόβατα και το τζόκερ κυκλικών μισθώσεων
«Εγώ ζητούσα οδηγίες από τον κ. Μπαμπασίδη, και αυτός παρέπεμπε σε εμένα τον Ξυλούρη να με πιέσει» είπε η πρώην προϊσταμένη Άμεσων Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Παρασκευή Τυχεροπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ 13
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα χωρίς χαμηλές τιμές ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο ζήτημα της ανάληψης κοινών ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για έργα άμυνας που αφορούν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα: Ο Φάμελλος ανοίγει τα χαρτιά του – Πολάκης, Παππάς, Δούρου, Αλεξιάδης έτοιμοι για μάχη
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα το οποίο θα αριθμεί πάνω από τριάντα προσωπικότητες
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ 8
Εισηγήσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη για αλλαγή τακτικής στις συνεργασίες με φόντο το κόμμα Τσίπρα
Παράγοντες που ο Νίκος Ανδρουλάκης εμπιστεύεται θεωρούν ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να μην βρει πρόσφορο έδαφος για τα σχέδιά του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας