Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΝΔ: Τι ήθελε να πει ο Μητσοτάκης όταν μίλησε για το δώρο Χριστουγέννων

ΝΔ: Τι ήθελε να πει ο Μητσοτάκης όταν μίλησε για το δώρο Χριστουγέννων

«Δεν πρόκειται να κοπεί κανένα δώρο. Τελεία και παύλα». Αυτό το μήνυμα στέλνουν από την οδό Πειραιώς, ύστερα από τα σχόλια που συνόδευσαν μια τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Στη ΝΔ θεωρούν μάλιστα πως τα σχόλια αυτά εντάσσονται ξεκάθαρα στην εκστρατεία των fake news που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, ενώ στο στόχαστρό τους μπήκε η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία τα αναπαρήγαγε στην πρώτη της σελίδα.

Μιλούν, επίσης, για «σπέκουλα από τα υπόγεια του Μαξίμου» και θέματα που δημιουργούνται εκ του μη όντος, αφού πάγια θέση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως ο στόχος της οικονομικής ανάκαμψης και της ανάπτυξης δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις επιδοματικές πολιτικές της κυβέρνησης. Αυτό ακριβώς ήταν και ό,τι εννοούσε στην ομιλία του στην Κύπρο ο πρόεδρος της ΝΔ, δείχνοντας ουσιαστικά προς την πλευρά του κοινωνικού μερίσματος και των άλλων επιδομάτων που «ανακάλυψε» η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει την παροχολογία της και να υπηρετήσει – στρεβλά, κατά την άποψη της ΝΔ – το στόχο της ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Στη ΝΔ εκτιμούν, μάλιστα, ότι ο πόλεμος με «ειδήσεις» αυτού του είδους θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και θα κορυφωθεί ως τις κάλπες, γι’ αυτό και είναι έτοιμοι για ανάλογα χτυπήματα. Μια πρώτη απάντηση, άλλωστε, θα δώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις