Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΝΔ: Βάζει τέλος στις εσωτερικές έριδες για τις καταλήψεις ο Μητσοτάκης και ξεκαθαρίζει τη στάση του

ΝΔ: Βάζει τέλος στις εσωτερικές έριδες για τις καταλήψεις ο Μητσοτάκης και ξεκαθαρίζει τη στάση του

Τέλος στις συζητήσεις αναφορικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι στις μαθητικές καταλήψεις και τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι αβαντάρει με τη στάση της ακροδεξιά στοιχεία έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την Πάτρα όπου βρέθηκε, μεταξύ άλλων, για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, αλλά και για τη στήριξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της ΝΔ, Νεκτάριου Φαρμάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως «κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά» και καταδίκασε τις καταλήψεις. Η δήλωση Μητσοτάκη έφερε ανακούφιση στις τάξεις των στελεχών της οδού Πειραιώς, αφού τις προηγούμενες ημέρες είναι φανερό πως υπήρξε αμηχανία, με αντικρουόμενες δηλώσεις για το ζήτημα και εν τέλει η ΝΔ ισορροπούσε σε ένα επικίνδυνο εκκρεμές.
Δηλαδή, από τη μία πλευρά επιδίωξε να καρπωθεί τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα των διαμαρτυριών των μαθητών, με αφορμή και τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η ίδια «πολεμάει» μέχρις εσχάτων. Από την άλλη, η ΝΔ δεν θα ήθελε επ’ ουδενί να ταυτιστεί με τη Χρυσή Αυγή, όπως την κατηγορούσαν συλλήβδην το Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την προσπάθεια ακροδεξιών στοιχείων να «καπελώσουν» τις μαθητικές κινητοποιήσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης στη σύντομη δήλωσή του έβαλε μάλιστα στο στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς με τη φράση «άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις» πως ο σημερινός πρωθυπουργός πρωταγωνίστησε στο κίνημα των μαθητικών καταλήψεων στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Απέναντι στην κυβέρνηση, δηλαδή, του πατέρα του Κυριάκου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ «θυμήθηκε», εξάλλου το Σκοπιανό, εμμένοντας στην αρχική του θέση για μη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη ΝΔ, αλλά και για την επιδίωξη της Χρυσής Αυγής να εισέλθει μέσω των καταλήψεων στα σχολεία: «Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς, οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της ΝΔ.

 

Του Αιμίλιου Περδικάρη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις