Πολιτική

ΝΔ: “Βλέπουν” Τσίπρα δίπλα στον Παππά – Πιο κοντά το Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο;

Το Μαξίμου βάζει σταδιακά στο "κάδρο" τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Στέλιος Πέτσας προειδοποίησε ότι το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Πλήρης κάλυψη στον Σταύρο Παπασταύρου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αγγίζει ή όχι η υπόθεση Παππά τον Αλέξη Τσίπρα; Αν και το Μαξίμου αποφεύγει να μιλήσει ευθέως για τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, ένα είναι βέβαιο: ότι σταδιακά τον βάζει στο κάδρο, αφού δις χθες ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε τον κ. Τσίπρα είτε να διαγράψει τον κ. Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε να αναλάβει την ευθύνη για τους παρακρατικούς μηχανισμούς που αποκαλύπτονται από την ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε, μάλιστα, ότι το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει εδώ.

Η αίσθηση που υπάρχει, άλλωστε, στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πως ο κ. Παππάς, με τη χθεσινή τηλεοπτική του εμφάνιση στο Mega, παραδέχθηκε την ενοχή του. Κομματικά στελέχη της ΝΔ απορρίπτουν τον ισχυρισμό του ότι η συνάντησή του με τον επιχειρηματία έγινε κατόπιν ισραηλινού αιτήματος. Επίσης, κατά την ίδια εκτίμηση, ο κ. Παππάς ασφαλώς και δεν εννοούσε τον κ. Μιωνή λέγοντας πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά», όπως επίσης ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός.

Το παραδικαστικό κύκλωμα και το… “μαγαζί”

Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα λένε τα ίδια στελέχη, αποδεικνύεται ότι ο κ. Παππάς γνώριζε τι συμβαίνει πραγματικά το αργότερο από το Μάιο του 2016, όταν κι έγινε η επίμαχη συζήτηση με τον κ. Μιωνή. Δηλαδή, γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Από τα γεγονότα επιβεβαιώνεται, επίσης, η δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης ότι συναντήθηκε τότε στο Μαξίμου με τους κυρίους Παππά και Μιωνή για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του επιχειρηματία.

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι η λέξη «μαγαζί» που εμφανίζεται να χρησιμοποιεί ο κ. Παππάς για το Μαξίμου είναι – σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ – αποκαλυπτικό γεγονός όσον αφορά στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας και τη λειτουργία του κράτους, καθώς δεν παραπέμπει σε ιδεολογίες και οράματα, αλλά σε συναλλαγές που φέρνουν λεφτά στο ταμείο.

click4more: Πέτσας: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε τις ηχογραφήσεις – Πίσω στη Βουλή η υπόθεση (video)

Στη ΝΔ στέκονται, επίσης, στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς άλλα εμφανίζεται να λέει στον επιχειρηματία και άλλα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με αποτέλεσμα να ελέγχεται για το αδίκημα της ψευδορκίας. «Η μόνη αλήθεια που είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Παππάς είναι ότι η φωνή ήταν δική του» στη συνομιλία με τον κ. Μιωνή, έλεγαν χαρακτηριστικά «γαλάζια» στελέχη.

Πλήρης κάλυψη στον Σταύρο Παπασταύρου

Πλήρη κάλυψη παρέχει, εξάλλου, η ΝΔ στον Σταύρο Παπασταύρου, δικηγόρο του κ. Μιωνή και πρώην σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, καθώς από την Πειραιώς κάνουν λόγο για βάναυση στοχοποίησή του λόγω της πολιτικής του δράσης με τη ΝΔ και δη με συστηματική κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας. Υπενθυμίζουν, εξάλλου, ότι ο κ. Παπασταύρου έχει δικαιωθεί δικαστικά κι έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά το πόθεν έσχες του, δίχως να έχει ανακαλυφθεί κάτι αξιόμεμπτο.

Την ίδια στιγμή, οι εκτιμήσεις των στελεχών της ΝΔ για τον κ. Παπαγγελόπουλο είναι πως το ηχητικό ντοκουμέντο Παππά-Μιωνή έχει προκαλέσει πανικό στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος, άλλωστε, παραδέχθηκε πως φοβάται την ύπαρξη δεύτερου ηχητικού από τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου μεταξύ του ιδίου και των κυρίων Παππά-Μιωνή. Στη συνάντηση, δηλαδή, κατά την οποία ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τον κ. Μιωνή τα «δικαστικά έξοδα» του εκδότη, Ιωάννη Φιλιππάκη.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος σαφώς πλέον, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση και προσπαθεί να χτίσει μια υπερασπιστική γραμμή με υπαινιγμούς, φήμες και κουτσομπολιά», σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθούν ότι το Ειδικό Δικαστήριο είναι όλο και πιο κοντά για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αβραμόπουλος για Qatargate: Η υπόθεση δεν με αφορούσε ποτέ, να αρθεί η ασυλία μου
Ο πρώην επίτροπος απορρίπτει κάθε εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς που είχε συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2022 και δηλώνει ότι θα προσφύγει ο ίδιος στην ελληνική Δικαιοσύνη
Δημήτρης Αβραμόπουλος 12
Ζαχαριάδης και Ακρίτα στηρίζουν Δούκα μετά την επίθεση Καιρίδη: «Ο Κακλαμάνης να κάνει συστάσεις», «Όχι ίσες αποστάσεις εδώ»
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν «τοξικό και αντιδημοκρατικό λόγο» από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ - Το χρονικό της αντιπαράθεσης με τον δήμαρχο Αθηναίων
Ζαχαριάδης, Δούκας, Ακρίτα
11
Κουφονικολάκου: Η φορολόγηση του πλούτου θα χρηματοδοτήσει την επανίδρυση του κοινωνικού κράτους – «Αρκετά πλήρωσαν οι μισθωτοί»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ έδειξε ως πηγές χρηματοδότησης τον περιορισμό των απευθείας αναθέσεων, την αντιμετώπιση των καρτέλ και της διαφθοράς
Η Θεώνη Κουφονικολάκου