Πολιτική

ΝΔ: Ζητούνται εξηγήσεις για τις απευθείας αναθέσεις για τα hot spot

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της, επιτίθεται στην κυβέρνηση και την κατηγορεί ότι δεν απαντά σε σοβαρές καταγγελίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούν για κύμα αδιαφανών, απευθείας αναθέσεων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με μισθώσεις ιδιωτικών εγκαταστάσεων, εκτάσεων και αγρών, καθώς και με υπηρεσίες εστίασης, σίτισης και καθαριότητας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της κατασκευής του κέντρου φιλοξενίας (hot spot) στη Χίο, το οποίο κόστισε τελικά 1.277.000 ευρώ, τη στιγμή που, μεταξύ άλλων, η έκταση παραχωρήθηκε από τον Δήμο, ο εξοπλισμός και οι υποδομές στέγασης διατέθηκαν από ελληνική επιχείρηση, ενώ προβλέφθηκε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, και συμπληρωματική δαπάνη ύψους 423.183 ευρώ, που εγκρίθηκε 20 μέρες μετά το τέλος των έργων.

«Και όλα αυτά σε διαγωνισμό της μίας και μόνο ημέρας», τονίζει η ΝΔ υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη στηλιτεύσει τον παραγκωνισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αναθέτει, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, απευθείας σε επιχειρήσεις, έργα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και η οποία, «αποδεικνύεται, δυστυχώς, ως το όχημα για πολλές “γκρίζες” αναθέσεις».

«Καλούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να βάλει επιτέλους ένα τέλος στη νέα “φάμπρικα” των απευθείας αναθέσεων, που προωθούν μέλη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Συγγρού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Η τελευταία συνεδρίαση της σεζόν και η ατζέντα του Νίκου Ανδρουλάκη για την 3η Σεπτέμβρη και τη ΔΕΘ
Από τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να προκύψουν τα βασικά θέματα που θα αποτελέσουν τον καμβά για το περιεχόμενο των εμφανίσεων του Νίκου Ανδρουλάκη το φθινόπωρο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
ΕΛΑΣ: «Μετωπική» για τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Ακρίβεια για τους πολίτες, «δανεικά και αγύριστα» για τη γαλάζια παράταξη
Η ΕΛΑΣ εξαπέλυσε πυρά τόσο για τα «φέσια» των δύο κομμάτων όσο και για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια και τα επιδόματα στους πολίτες
O Αλέξης Τσίπρας
Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο Πυροσβεστικό Σώμα
Κωνσταντινος Τασούλας