Πολιτική

Νέα Αριστερά για F-35: Πομπώδης διαφήμιση της αγοράς πανάκριβων όπλων

Την ανάγκη άμεσης προώθησης του διαλόγου με την Τουρκία αντί της συμμετοχής της Ελλάδας στην κούρσα των εξοπλισμών εκφράζει ως λύση στα διμερή προβλήματα η Νέα Αριστερά. Αφορμή, είναι οι τελευταίες εξελίξεις με την προμήθεια των αμερικανικών F-35 από τη χώρα μας.

Σε ανακοίνωσή της μετά και τη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για την προμήθεια από τη χώρα μας των F-35, η Νέα Αριστερά κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις πολιτικές της Ουάσιγκτον, αποσιωπώντας πως οι Αμερικανοί θα πουλήσουν στην Τουρκία τα F-16.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχαν έναν ακόμη γύρο στο σπιράλ στρατιωτικών εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξασφαλίζοντας δεκάδες δισεκατομμυρίων στις πολεμικές τους βιομηχανίες.

Την αγορά των F-35 θα χρηματοδοτήσει ο Έλληνας φορολογούμενος σε βάρος επενδύσεων στην παιδεία, την υγεία και τις υποδομές της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης το αποσιωπά και κομπάζει πως πέτυχε να μας δοθούν πλεονάσματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ως αποτέλεσμα της πλήρους ευθυγράμμισης του με τις πολιτικές της Ουάσιγκτον. Αποσιωπά και πως οι Αμερικανοί θα πουλήσουν στην Τουρκία τα F-16, παρά τις επιβεβαιώσεις και τους πανηγυρισμούς περί του αντιθέτου.

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή άμυνα, όχι όμως μια ατέρμονη και πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών με τη γείτονα, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο ελληνοτουρκικός διάλογος, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες με βάρος στην διπλωματία και στόχο την ειρηνική συνύπαρξη. Καλούμε την κυβέρνηση να ακολουθήσει χωρίς διφορούμενα και με αποφασιστικότητα αυτόν τον δρόμο. Η πομπώδης διαφήμιση της αγοράς πανάκριβων όπλων κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Να ενημερωθεί η Βουλή για τα εξοπλιστικά

Στο μεταξύ, η Νέα Αριστερά με επιστολή προς την πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, θα ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας να ενημερώσει διεξοδικά για την επιστολή Μπλίνκεν και το εξοπλιστικό πρόγραμμα που προβλέπει.

«Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και δημοκρατικό δικαίωμα των φορολογούμενων πολιτών που, σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας και οικονομικής κρίσης, καλούνται να πληρώσουν τέτοιου μεγέθους εξοπλιστικά προγράμματα, να υπάρχει ενημέρωση με διαφάνεια και σαφήνεια», σημειώνει το κόμμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη και ΟΠΕΚΕΠΕ: Τον στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις και αποπροσανατολίζουν από την υπόθεση
«Απίστευτα ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κορυφαίο όλων ότι ο εισηγητής μας επιτέθηκε σωματικά στον μάρτυρα κ. Τζεδάκη, κάτι, άλλωστε, που διέψευσε και ο ίδιος», επισημαίνει η Πειραιώς
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς 13
Το ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Διαμαντή Καρακατσάνη: «Είσαι ο ιθύνων νους, ο εμπνευστής και στρατηγός»
«Ο Διαμαντής Καραναστάσης αφήνει παρακαταθήκη πολιτική και κοινωνική ενός ανθρώπου αδάμαστου που δεν αποδέχεται τη βρωμιά του συστήματος εξουσίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 13
Σκληρή απάντηση της Κίνας στις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά
Η κινεζική πρεσβεία καταγγέλλει «σοβαρή παρέμβαση» μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη, η οποία κάλεσε την Ελλάδα να «πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή
Το λιμάνι του Πειραιά 7
Μακάριος Λαζαρίδης στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτω μήνυση κατά της διευθύντριας Τύπου του γραφείου του ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση από την Χαριλάου Τρικούπη
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν ότι: «Ο εν λόγω κύριος σήμερα επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε μάρτυρα γιατί δεν του άρεσαν οι απαντήσεις του»
Εξεταστική
14
Ο Διαμαντής Καραναστάσης παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Σαν το γάλα μες στις μύγες - Επιστρέφω στον πολιτισμό»
Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας υπέβαλε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Στην ανάρτησή του ευχαριστεί προσωπικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 73