Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο – Όλα τα ονόματα

Γιάννης Σταθόπουλος ΝΔ

Θέμα ημερών θεωρείται η ανακοίνωση της ευρωλίστας της ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδίδει πλέον χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ανεξαρτήτως του αν θα διεξαχθούν μαζί με τις εθνικές εκλογές. Ποιους… “κατεβάζει” στο ευρωψηφοδέλτιό της η Νέα Δημοκρατία.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι το σύστημα εκλογής των ευρωβουλευτών παρέμεινε ο σταυρός και όχι η λίστα σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι η Νέα Δημοκρατία αναζητά για το ευρωψηφοδέλτιο της δημοφιλή πολιτικά ή μη πρόσωπα, καθώς οι υποψήφιοι θα είναι υποχρεωμένοι σε 100 μέρες να κάνουν προεκλογικό αγώνα σε μια τεράστια εκλογική περιφέρεια που λέγεται… Ελλάδα.

Βέβαιο είναι, πάντως, πως μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο ευρωψηφοδέλτιο δεν θα είναι ο Γιώργος Αυτιάς. Ενδέχεται, ωστόσο, έως την τελευταία στιγμή να υπάρξει μία έκπληξη με πρόσωπο αντίστοιχης δημοφιλίας, το οποίο δεν θα είναι πάντως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, αφού η είδηση της υποψηφιότητάς του διαψεύστηκε.

Επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές έχει τεθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα είναι ασφαλώς και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Νέα πρόσωπα στην ευρωλίστα, παίρνοντας «μετεγγραφή» από τη Βουλή, θα είναι οι Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Από τους νυν ευρωβουλευτές, υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, για τον οποίο αρχικά είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να «μετακομίσει» στη Θεσσαλονίκη. Τούτο θα πράξει η Μαρία Σπυράκη, η οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα είναι, επίσης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ο δήμαρχος Σάμου και πρώην περιφερειάρχης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής, η καθηγήτρια Ιατρικής, Λυδία Μουζάκα, ο εμπειρογνώμονας γι’ αγροτικά θέματα, Δημήτρης Μελάς, καθώς και ο οικονομολόγος, Δημήτρης Τσαγκάρης.

Για το ευρωψηφοδέλτιο έχει συζητηθεί και το όνομα της Έλενας Ράπτη, δίχως να είναι γνωστές οι οριστικές προθέσεις της. Σκέψεις υπάρχουν και για την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, ενώ αρνητική φέρεται να ήταν η απάντηση του Γιάννη Πρετεντέρη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις