Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Από την “ολιγαρκή αφθονία” του Τσίπρα στον… “λιτό βίο” του Μοράλες

Νέα Δημοκρατία: Από την “ολιγαρκή αφθονία” του Τσίπρα στον… “λιτό βίο” του Μοράλες
Ο ουρανοξύστης του Έβο Μοράλες -Φωτογραφία γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Μια ιδιόμορφη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση. Αφορμή η φράση του Αλέξη Τσίπρα περί “ολιγαρκούς” αφθονίας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση προς τιμήν του Έβο Μοράλες. Κάπως έτσι, ο πρόεδρος της Βολιβίας και το… σπίτι του έγιναν ζήτημα αντιπαράθεσης.

Η Νέα Δημοκρατία με δηκτική ανακοίνωση και δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία από το… σπίτι του Έβο Μοράλες και επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα για τη φράση που, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θυμίζει… Βαρουφάκη, ενώ δεν παραλείπει να «προκαλέσει» τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βολιβίας να… βγάλουν μια φωτογραφία καπνίζοντας πούρο στο σπίτι του Έβο Μοράλες, αξίας, όπως αναφέρει, 34 εκατ. δολαρίων.

Ο πόλεμος γίνεται για όσα ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός, κομμάτια από την ομιλία του στο Σταύρος Νιάρχος, στην εκδήλωση προς τιμήν του Έβο Μοράλες. Η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει τις φράσεις του πρωθυπουργού και τα… ελληνικά του.

«Από την τελευταία ομιλία και τα tweets του κ. Τσίπρα πληροφορηθήκαμε το νέο οικονομικό πείραμα που οραματίζεται για την Ελλάδα μετά την οικτρή αποτυχία του προηγούμενου ιδανικού μοντέλου του, από τον αγαπημένο του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Ο κ. Τσίπρας έχοντας αποτύχει παταγωδώς να οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική ανάκαμψη, ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη “αποανάπτυξη” ή σε πιο κατανοητά ελληνικά, υπανάπτυξη», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει στον ίδιο ειρωνικό τόνο: «Ο κωδικός της νέας θεωρίας Tσίπρα που θυμίζει τον “λιτό βίο” του Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τον τίτλο “ολιγαρκής αφθονία”. Την υποστηρίζει ο περιθωριακός οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς και έχει ως πρότυπο τη Βολιβία και τον “λιτό βίο” του πρωθυπουργού της Έβο Μοράλες.

Για να καταλάβουν οι πολίτες το νέο ιδανικό μοντέλο του κ. Τσίπρα για την Ελλάδα, εσωκλείουμε τη φωτογραφία της νέας κατοικίας του Έβο Μοράλες, αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών. Κάτι ξέρουν οι κύριοι Τσίπρας και Μοράλες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Υ.Γ. Το μόνο που λείπει για να συμπληρώσει την τόσο ωραία αυτή θεωρία, είναι μια φωτογραφία από το ρετιρέ του ουρανοξύστη του Βολιβιανού πρωθυπουργού (σ.σ. προέδρου εννοούν), στην οποία ο κ. Τσίπρας θα απολαμβάνει με τον κ. Μοράλες τα πούρα που του έμαθε ο κ. Καμμένος. Αβάνας φυσικά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις