Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Εκνευρισμός και αμηχανία Τσίπρα για το… κότερο

Νέα Δημοκρατία: Εκνευρισμός και αμηχανία Τσίπρα για το… κότερο
Φωτογραφία Reuters

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα για στελέχη της ΝΔ, ύστερα από τη χθεσινή σύγκρουση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό στη Βουλή, για την οποία θεωρούν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Κυρίως με το λογοπαίγνιο που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «νάτος-νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος», το οποίο έμεινε ως ένα από τα highlight της χθεσινής αναμέτρησης κι εν όψει, βέβαια, της νέας σύγκρουσης των δύο αρχηγών αύριο το βράδυ, πριν από την ψηφοφορία.

Το βέβαιο είναι πως η προσπάθεια του πρωθυπουργού να εστιάσει αποκλειστικά στην οικονομία και το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε στο Ζάππειο αποτράπηκε με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, η οποία κάλυψε όλα τα ανοιχτά ζητήματα: από την τραγωδία στο Μάτι και τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη έως την οικονομία και τις διακοπές Τσίπρα στο κότερο.

Έτσι, μετά από αυτά, ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε στη δευτερολογία του να δώσει απαντήσεις τόσο για την υπόθεση Πολάκη όσο και για τις διακοπές του στο κότερο της οικογένειας Παναγόπουλου, όπου – όπως λένε στη ΝΔ – φάνηκε ξεκάθαρα ο εκνευρισμός και η αμηχανία του. Ενδεικτικό είναι π.χ. ότι μεταχειρίστηκε ενικό για να απευθυνθεί στον κ. Μητσοτάκη («είσαι πολύ λίγος για να μιλάς εσύ για μένα», του είπε).

Κατά τον ίδιο τρόπο, η κατηγορία που εκστόμισε ο κ. Τσίπρας κατά του προέδρου της ΝΔ ότι «περιφέρετε τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ως γλάστρα» ενόχλησε τα μάλα το επιτελείο της οδού Πειραιώς, αλλά επιβεβαιώνει, όπως λένε, την ταύτιση του πρωθυπουργού με τον κ. Πολάκη. Γεγονός είναι, επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης σήκωσε ασυνήθιστα ψηλά τους τόνους και στη δική του δευτερολογία, απαντώντας «στα ίσια» στον πρωθυπουργό περί διαπλοκής ή ακόμη και στις αναφορές για την οικογένειά του, προμηνύοντας ότι θ’ ακολουθήσει μια προεκλογική μάχη με «σκληρό ροκ» εντός κι εκτός Βουλής κι αρκετά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Προς τούτο, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «στις 26 Μαΐου μετατρέπουμε τις ευρωεκλογές σε εθνική κάλπη», υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκλογικής αναμέτρησης για τη ΝΔ.

Click4more: Άγριος καυγάς Πολάκη – Μητσοτάκη! “Είσαι φασίστας”, “φύγε από ‘δω”

Σχολιάζοντας, τέλος, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως «η παροχολογία της τελευταίας στιγμής είναι ο πανικός της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα», υπενθυμίζοντας παράλληλα πως καμία κυβέρνηση δεν γύρισε το κλίμα έτσι. Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διέλυσε τη μεσαία τάξη, έκοψε το ΕΚΑΣ και πετσόκοψε κατά 38% τις συντάξεις των νέων συνταξιούχων με το νόμο Κατρούγκαλου, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση ν’ αποδεχθεί την τροπολογία της ΝΔ για διατήρηση του αφορολόγητου (σ.σ.: είχε κατατεθεί χθες το πρωί).

Όσο για τον κ. Πολάκη, τόνισε πως ο κ. Τσίπρας θα πάει «με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος», αλλά και ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «λέει και κάνει αυτά που θέλει να κάνει ο κ. Τσίπρας, αλλά δυσκολεύεται λόγω του αξιώματός του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις