Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Επιστροφή στα… προεκλογικά βάσανα με Πολάκη στο «μενού»

Νέα Δημοκρατία: Επιστροφή στα… προεκλογικά βάσανα με Πολάκη στο «μενού»

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη. O Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την… υπόσχεσή του κι αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή μετά τις διακοπές του Πάσχα – δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα – θα καταθέσει την πρόταση και θα ξεκινήσει η τριήμερη διαδικασία που θα καταλήξει με την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όπως έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας.

Έτσι, 25 μέρες πριν από την τριπλή εκλογική αναμέτρηση (δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές), στην οποία η ΝΔ έχει βάλει ψηλά τον πήχη κι έχει δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα, η πρώτη μεγάλη πολιτική μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη αναμένεται να δοθεί στη Βουλή. Και μάλιστα, με την επιλογή ν’ ανήκει στον πρόεδρο της ΝΔ.

Για ποιο λόγο; Διότι πολύ απλά, η επίθεση του κ. Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη ΝΔ. Ήταν μία επίθεση ενάντια στο λαϊκό αίσθημα και κυρίως αποκαλύφθηκε πως με την πλήρη κάλυψη που παρείχε στον υπουργό του ο πρωθυπουργός και την απόφασή του να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης τη διαδικασία για την μομφή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο κ. Τσίπρας έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις στο δρόμο προς τις κάλπες. Ως κίνηση με ανάλογο συμβολισμό, άλλωστε, ερμηνεύεται και η απόφαση του κ. Τσίπρα να περάσει μαζί με τον κ. Πολάκη τις πασχαλινές του διακοπές στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, συνεχίζει τις περιοδείες, αλλά και τις επισκέψεις σε χώρους όπου ξεδιπλώνει το θεματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή επίσκεψή του στο Μερόπειο Ίδρυμα και τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργεί σ’ αυτό, καθώς αποκάλυψε το πρόγραμμα της ΝΔ για την τρίτη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει οκτώ βασικούς άξονες-δράσεις, όπως η ενίσχυση του εισοδήματος των ηλικιωμένων, η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι στοχευμένες δράσεις για τις ανάγκες φροντίδας των ηλικιωμένων, το πρόγραμμα εκπαίδευσης κι ενημέρωσης στα σχολεία, η στήριξη των δομών μακροχρόνιας φροντίδας κτλ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις