Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία για Novartis: Φιάσκο και… αντιπερισπασμός για Πετσίτη

Νέα Δημοκρατία για Novartis: Φιάσκο και… αντιπερισπασμός για Πετσίτη

Σαφή αντιπερισπασμό για την υπόθεση Πετσίτη, αλλά και το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης για να πολώσει το κλίμα θεωρούν στη ΝΔ το πόρισμα για την υπόθεση Novartis. Το κυρίαρχο συμπέρασμα στο επιτελείο της οδού Πειραιώς για την έκβαση της εισαγγελικής έρευνας είναι πως η εκτίμηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πως «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» έπεσε στο κενό κι αποκαλύπτεται – πάντα σύμφωνα με όσα λένε στη ΝΔ – η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί από την κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Κατά την ίδια εκτίμηση από τη Νέα Δημοκρατία, για το σκοπό αυτό συνέπραξαν «ηθελημένα ή μη» ακόμη και δικαστικοί λειτουργοί, καθώς η κυβέρνηση πορεύεται με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης της υπόθεσης. Αναφέρονται συγκεκριμένα στην επιλογή να σπάσει το πόρισμα σε «δόσεις», κρατώντας κατ’ ουσίαν σε πολιτική ομηρία τους πέντε για τους οποίους συνεχίζεται η έρευνα – παρά τις εκτιμήσεις νομικών κύκλων ότι δεν θα προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία και θα οδηγηθούν και αυτοί στην αθώωση.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η αποστροφή της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΝΔ, σύμφωνα με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί την κυβέρνηση πως «θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη εν όψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, αφήνοντας κατ’ ουσίαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ αναζητηθούν ευθύνες κυβερνητικών στελεχών για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Το ίδιο άφησε να εννοηθεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, σε συνέντευξή του στον Σκάι, τόνισε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές για την αποκατάστασή του και πρόσθεσε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης και των τυχόν ευθυνών εκ μέρους της κυβέρνησης τώρα ξεκινάει, με τον ίδιο να δηλώνει δικαιωμένος από τις εξελίξεις. Αντίδραση, εξάλλου, δεν υπήρξε από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός σε ανύποπτο χρόνο προειδοποίησε με την περίφημη φράση «θα σας πάω μέχρι τέλους», δηλώνοντας βέβαιος για την αθωότητά του.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση της ΝΔ συνδέεται ξεκάθαρα η υπόθεση Novartis με την υπόθεση Πετσίτη κι υπονοείται έτσι η προσπάθεια αντιπερισπασμού εκ μέρους της κυβέρνησης. Πώς γίνεται αυτό; Με ένα λογοπαίγνιο: «Όλοι οι πολίτες έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση, η οποία έχει τα σκάνδαλα στο πετσί-της», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις