Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει άλλοθι στον δραπέτη Δημάκη

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωσή του σε ό,τι αφορά στον δραπέτη Βασίλη Δημάκη εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως υπερασπίζεται τον καταδικασμένο για ληστείες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είχε αναλάβει τον ρόλο του υπερασπιστή τού καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος, κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, παραβίασε τους όρους και με επιστολή του ομολογεί ότι δραπέτευσε» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, που κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «δίνει άλλοθι στον δραπέτη».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία «με την τοποθέτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ποιος δίνει άλλοθι στον δραπέτη, ο οποίος επιχειρεί σήμερα να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας και -φυσικά- δεν κρύβει τις πολιτικές προτιμήσεις του».

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει με έμφαση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τη σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων και καταλήγει: «Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που προ μηνών είχε αναλάβει την υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, να υπερασπίζεται έναν δραπέτη που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δικιά μας έξοδος από μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών σε εκείνη των μεγάλων διεκδικήσεων»
«Το Μεσολόγγι», όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «μας καλεί συνεπώς να σκεφτούμε ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένες, είναι ζωντανοί οργανισμοί που χρειάζονται φροντίδα, κάτι που σημαίνει και συμμετοχή και ευθύνη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
7
Αλέξης Τσίπρας για επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου: «Ο σύγχρονος πατριωτισμός που οφείλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι λόγια»
Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του επισημαίνει πως  «Η Έξοδος του...
Ο Αλέξης Τσίπρας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσίευσε νέο βίντεο μέσα από τη δικαστική αίθουσα: «Αστυνομικοί άσκησαν βία στον Πάνο Ρούτσι»
Στην ανάρτησή της, η ίδια επισημαίνει ότι ως συνήγορος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εντολέα της και να καταγγέλλει παραβιάσεις, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη επιχείρηση» σπίλωσης τόσο των γονέων όσο και των συνηγόρων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου