Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Οπαδός της θεωρίας για «μακεδονική μειονότητα» ο Σέλτσας – Τι λένε Τσίπρας, Κοτζιάς, Καμμένος;

Σέλτσας Νέα Δημοκρατία

Να πάρουν θέση ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τις καταγγελίες πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας είναι οπαδός της θεωρίας για “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι δεν της προκαλεί έκπληξη η στάση του βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ίδιος στο παρελθόν φέρεται να έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της χώρας μας» αναφέρει η ΝΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Κ. Σέλτσας «ως οπαδός της θεωρίας ότι στην Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική μειονότητα”» και ζητά «να της αναγνωριστεί η “μακεδονική γλώσσα” και ο “μακεδονικός πολιτισμός” της».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ρωτούμε ευθέως τους κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο: εκφράζουν οι απόψεις του κ. Σέλτσα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;».

Όλη η ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία

«Εδώ και τρεις μέρες ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας, με συνεχείς δηλώσεις του -άλλοτε στα σλαβικά, αυτά που ο ίδιος ονομάζει “μακεδονικά” κι άλλοτε στα ελληνικά- δηλώνει τον ενθουσιασμό του για την εθνικώς επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνησή του.

Η στάση του κ. Σέλτσα δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ο ίδιος στο παρελθόν φέρεται να έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της χώρας μας (!) ως οπαδός της θεωρίας ότι στην Ελλάδα υπάρχει “μακεδονική μειονότητα”, ζητώντας να της αναγνωριστεί η “μακεδονική γλώσσα” και ο “μακεδονικός πολιτισμός” της. 

Ρωτούμε ευθέως τους κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο: εκφράζουν οι απόψεις του κ. Σέλτσα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις