Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Το «δώρο» από τον Πολάκη και η έλλειψη ψυχραιμίας του Τσίπρα

Νέα Δημοκρατία: Το «δώρο» από τον Πολάκη και η έλλειψη ψυχραιμίας του Τσίπρα
Φωτογραφία InTime News

Η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη έμοιαζε με μονόδρομο μετά την αήθη επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Μολαταύτα, τα… πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας ανέβαλαν για μερικές μέρες τα κοινοβουλευτικά πάθη και τη σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, με τον πρόεδρο της ΝΔ να δίνει κατ’ αυτόν τον τρόπο την απάντηση στον πρωθυπουργό που τον προ(σ)κάλεσε σε debate εν όψει των ευρωεκλογών.

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πάντως ότι η κάλυψη που παρείχε στον υπουργό του ο κ. Τσίπρας είναι ένα ακόμη δείγμα έλλειψης ψυχραιμίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ τακτικά η πρωτοβουλία Μητσοτάκη για την πρόταση μομφής ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει «υιοθετήσει» πολιτικά τον κ. Πολάκη. Κι αυτό ακριβώς θα φανεί, όπως λένε από την οδό Πειραιώς, στην κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου ο κ. Τσίπρας θα υπερασπιστεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, παρά τις αντιρρήσεις και τις φωνές εναντίον του που προέρχονται πλέον και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτως ή άλλως, στη ΝΔ δεν θ’ άφηναν αναξιοποίητο το… δώρο που τους προσέφερε ο κ. Πολάκης και το οποίο δεν είναι άλλο από την αλλαγή της ατζέντας και η αδυναμία του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα στο δημόσιο διάλογο. Η απόφαση, εξάλλου, του πρωθυπουργού να μετατρέψει τη διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του είναι ξεκάθαρο για το επιτελείο της οδού Πειραιώς ότι στοχεύει στη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς με αφορμή (και) τις δηλώσεις Πολάκη πληθαίνουν τα διαλυτικά φαινόμενα στο δρόμο προς τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα και στην εκδήλωση που έγινε χθες βράδυ στο Ζάππειο για την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. «Υπάρχουν πολλοί άξιοι νέοι άνθρωποι που μπαίνουν στο στίβο της πολιτικής με κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση, που δεν θα τους στερήσει κανείς λασπολόγος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τον κ. Βέμπερ από τις επιθέσεις που δέχεται κι εκείνος από τον κ. Τσίπρα και κυβερνητικά στελέχη. Το κεντρικό μήνυμα και των δύο, άλλωστε, ήταν ότι θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων το λαϊκισμό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να εμφανίζεται πιο ενθουσιώδης και να υποστηρίζει πως «θα τους κατατροπώσουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές και το αποτέλεσμά τους και για τις εθνικές εκλογές. «Είναι οι πρώτες εκλογές μετά από τέσσερα χρόνια κι οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία ν’ απαντήσουν σε όσα υπέμειναν αυτά τα χρόνια: ψέματα, φόρους, θεσμικές εκτροπές, ταπείνωση με το εθνικό σφάλμα των Πρεσπών», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως «θ’ απαντήσουν (οι Έλληνες) με δύο λέξεις: ‘ως εδώ’. Και με μία ψήφο στη ΝΔ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας» κατέληξε, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο».

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα Βέμπερ, τόνισε ότι στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και κυρίως την απαίτηση να μειωθούν οι στόχοι για τα πλεονάσματα. «Οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να βρεθεί αύριο σε κορυφαία θέση ένας σύμμαχος της Ελλάδας, συμπαραστάτης της ΝΔ και προσωπικός μου φίλος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις