Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Το παρασκήνιο που οδήγησε στο πρωτοφανές φιάσκο

Νέα Δημοκρατία: Το παρασκήνιο που οδήγησε στο πρωτοφανές φιάσκο

Το φιάσκο που οδήγησε στην αναβολή των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία δεν ήταν έκπληξη για πολλά από τα στελέχη του κόμματος, καθώς κυριολεκτικά από το απόγευμα του Σαββάτου τους είχαν ζώσει τα φίδια.

Τα σύννεφα είχαν ξεκινήσει από νωρίς στη Νέα Δημοκρατία με τα μέλη της ΚΕΦΕ να εκφράζουν την ανησυχία τους για το εάν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Το πρόβλημα άρχισε να φαίνεται κυρίως από το Σάββατο, καθώς δεν είχαν φτάσει ούτε τα τερματικά, δεν είχαν συγκληθεί εφορευτικές επιτροπές και οι τεχνικές υπηρεσίες της εταιρείας δεν ήταν έτοιμες.

Αμέσως συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη της ΚΕΦΕ, όπου κλήθηκε και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, προκειμένου να τους διαβεβαιώσει πως μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία κανονικά. Εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες τους εξήγησε πως μπορεί να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Τα προβλήματα όμως συνεχίστηκαν και η ΚΕΦΕ συγκαλείται εκ νέου και ξανακαλεί τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Μέχρι αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος είχε εξηγήσει στην ΚΕΦΕ πως ο server δεν φορτώνει τα στοιχεία.

Αμέσως το κόμμα μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού και δίνεται η εντολή το κόμμα να βοηθήσει όσο μπορεί, προκειμένου να μπορέσει η εταιρεία να διεξάγει τις εκλογές.

Πολλά είναι εκείνα τα στελέχη της ΚΕΦΕ που σύμφωνα με πληροφορίες προτείνουν να αναβληθεί η διαδικασία έστω και αργά τη νύχτα του Σαββάτου, αλλά η πρόταση αυτή δεν γίνεται αποδεκτή.

Τελικά, το πρωί της Κυριακής τα προβλήματα συνεχίστηκαν και παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας πως η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε