Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση έκπληξη! Μπροστά αλλά “πεσμένος” ο ΣΥΡΙΖΑ – Μπαίνει στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης – Εκτός οι ΑΝ.ΕΛ

- Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών 78% επιμένουν πως η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ
- Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν οριακά εκτός Βουλής
- Ο ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα δίχασε τους πολίτες με τις θετικές και αρνητικές γνώμες σχεδόν να ισοβαθμούν
- Το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα παραμένει ισχυρό με 61% θετικές απόψεις αλλά από τις εκλογές του 2015 έχουν διπλασιαστεί οι αρνητικές γνώμες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Αν και στη δημοσκόπηση φαίνεται πως καταγράφεται πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και προηγείται με ποσοστό 33,6% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 17,8%.

Ακολουθεί το Ποτάμι που φαίνεται πως αυξάνει τα ποσοστά του στο 6,1% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,3%.

Πέμπτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 3,6%. Η έκπληξη της δημοσκόπησης είναι πως το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό 3,3%. Εκτός Βουλής όμως μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2,8%.

Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 1,3%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνει στο 1,1%.

Διχασμένοι φαίνονται οι πολίτες για τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς το 35% θεωρεί πως είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, ενώ το 34% το θεωρεί χειρότερο. Σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα η δημοσκόπηση δείχνει πως παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς παρά τις αντίξοεες οικονομικές συνθήκες ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 61% θετικής γνώμης, ενώ οι αρνητικές γνώμες είναι σε ποσοστό 36%. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρνητικές γνώμες για τον Αλέξη Τσίπρα από τον Φεβρουάριο του 2015 έχουν διπλασιαστεί, αφού τότε είχε 15% αρνητικές γνώμες.

Πολύ υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε ποσοστό 78%, ενώ μόλις το 19% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Στην ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας μετά από τις διαπραγματεύσεις που έφερε τη συμφωνία, έπραξε το σωστό ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών δείχνουν πως έκανε το σωστό ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι κυβερνητικές θέσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έχουν πείσει σχεδόν κανέναν. Το 83% των πολιτών θεωρούν η συμφωνιά που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ μόλις το 14% θεωρούν πως η συμφωνία ανταποκρίνεται στην ψήφο του δημοψηφίσματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 113
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 32
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 53
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ