Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και “αγγίζει” αυτοδυναμία

- Νέα δημοσκόπηση - αυτή τη φορά δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Τα Νέα" - δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι 14,1 μονάδες ενώ η ΝΔ παίρνει τροχιά αυτοδυναμίας μιας και συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "πληγωθεί" από την συμφωνία των Πρεσπών με τους περισσότερους να έχουν αρνητική άποψη - Η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας εξακολουθεί να παραμένει απαισιόδοξη,τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για τη χώρα συνολικά - Με ποσοστό 38% ο κόσμος ζητάει πρόωρες εκλογές ενώ το 31% θέλει να ολοκληρώσει τετραετία η κυβέρνηση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μία νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όλο και απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας έδαφος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας! Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για “Τα Νέα” η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό (στην εκτίμηση ψήφου) 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%. Οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η Ελληνική Λύση» με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 2%.

Αυτά τα ποσοστά δείχνουν ότι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να θεωρηθεί πιθανή ενώ όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει “πληγεί” από το Μακεδονικό! Ενδεικτικά είναι και τα ποσοστά για την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς με ποσοστά ανά περιοχές που ξεκινούν από 60% μέχρι και το συντριπτικό 83% στην Μακεδονία βλέπουν αρνητικά την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Επιπλέον, η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομία παραμένει απαισιόδοξη ενώ το 75% αξιολογεί αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης ενώ το 73% αξιολογεί αρνητικά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Για πρώτη φορά διαμορφώνεται μια πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών (τις προκρίνει το 38%). Το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Στα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το οικονομικό έρχεται πρώτο με δεύτερη την ανεργία και τρίτο το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

Πηγή: Τα Νέα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνταγματική Αναθεώρηση: Το άρθρο 16 και η πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο επίκεντρο – Οι προτάσεις της ΝΔ
Σημαντική παράμετρος της συζήτησης αναμένεται να είναι η κατάσταση των δημόσιων πανεπιστημίων αλλά και η νομολογία, η δικαστική ερμηνεία και το ενωσιακό δίκαιο
Βουλή
Νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια: Ανοίγει η πλατφόρμα «posokanei» για τη σύγκριση των τιμών στα σούπερ μάρκετ
Σε συνεργασία με τη βιομηχανία, τους παραγωγούς και τα σούπερ μάρκετ, η κυβέρνηση επιδιώκει μία νέα «συμφωνία κοινωνικής ευθύνης», για τη μείωση των τιμών και την ανακούφιση των νοικοκυριών
Low angle close up color image depicting a man holding a shopping basked filled with essential fresh groceries like bread and milk in the supermarket. 37
Μαρινάκης για Τσίπρα: Αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται ένα κόμμα όταν έρχεται δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές
«Όποιος ισχυρίζεται από οποιοδήποτε κόμμα ότι μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και να εξαφανίσει ή να μειώσει ως διά μαγείας την ακρίβεια, απλά κοροϊδεύει τον κόσμο»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6