Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και “αγγίζει” αυτοδυναμία

- Νέα δημοσκόπηση - αυτή τη φορά δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Τα Νέα" - δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι 14,1 μονάδες ενώ η ΝΔ παίρνει τροχιά αυτοδυναμίας μιας και συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "πληγωθεί" από την συμφωνία των Πρεσπών με τους περισσότερους να έχουν αρνητική άποψη - Η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας εξακολουθεί να παραμένει απαισιόδοξη,τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για τη χώρα συνολικά - Με ποσοστό 38% ο κόσμος ζητάει πρόωρες εκλογές ενώ το 31% θέλει να ολοκληρώσει τετραετία η κυβέρνηση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μία νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όλο και απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας έδαφος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας! Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για “Τα Νέα” η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό (στην εκτίμηση ψήφου) 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%. Οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η Ελληνική Λύση» με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 2%.

Αυτά τα ποσοστά δείχνουν ότι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να θεωρηθεί πιθανή ενώ όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει “πληγεί” από το Μακεδονικό! Ενδεικτικά είναι και τα ποσοστά για την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς με ποσοστά ανά περιοχές που ξεκινούν από 60% μέχρι και το συντριπτικό 83% στην Μακεδονία βλέπουν αρνητικά την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Επιπλέον, η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομία παραμένει απαισιόδοξη ενώ το 75% αξιολογεί αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης ενώ το 73% αξιολογεί αρνητικά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Για πρώτη φορά διαμορφώνεται μια πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών (τις προκρίνει το 38%). Το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Στα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το οικονομικό έρχεται πρώτο με δεύτερη την ανεργία και τρίτο το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

Πηγή: Τα Νέα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: 11 μηνύσεις για παράνομα γραφεία διαιτολόγων – διατροφολόγων, εξετάζονται άλλες 36 αναφορές
«Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν από το Σύλλογο 11 μηνύσεις, 2 για παράνομα γραφεία και 9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media» έγραψε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Μπορούμε να καταφέρουμε την αυτοδυναμία, στις εκλογές οι πολίτες συγκρίνουν πραγματικές, χειροπιαστές εναλλακτικές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετείται για την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας, τη δημοσιονομική στρατηγική και τα μέτρα κατά της ακρίβειας και τη νοοτροπία της νέας γενιάς στην πολιτική
Ο Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Πληθωρισμός 5% και νέο μέτωπο για την ακρίβεια – Ζητά μείωση φόρων και πλαφόν στα κέρδη για τα καύσιμα
Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επαναφέρει την πρόταση για ελέγχους στην αγορά, περιορισμό των περιθωρίων κέρδους και μειώσεις φόρων σε καύσιμα και βασικά αγαθά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά κατά της Παπαδοπούλου της ΕΛΑΣ – Προαναγγέλλει μηνύσεις
Ο επικεφαλής Αυτοοργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Τσίπρα - «Δεν συμβαδίζει ο πολιτικός διάλογος με τη συκοφαντία»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου