Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση: Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και “αγγίζει” αυτοδυναμία

- Νέα δημοσκόπηση - αυτή τη φορά δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Τα Νέα" - δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι 14,1 μονάδες ενώ η ΝΔ παίρνει τροχιά αυτοδυναμίας μιας και συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "πληγωθεί" από την συμφωνία των Πρεσπών με τους περισσότερους να έχουν αρνητική άποψη - Η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας εξακολουθεί να παραμένει απαισιόδοξη,τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για τη χώρα συνολικά - Με ποσοστό 38% ο κόσμος ζητάει πρόωρες εκλογές ενώ το 31% θέλει να ολοκληρώσει τετραετία η κυβέρνηση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μία νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όλο και απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας έδαφος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας! Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για “Τα Νέα” η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 14,1 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό (στην εκτίμηση ψήφου) 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,2%. Οι ΑΝΕΛ κινούνται στο 2%, στο 2,8% η Ελληνική Λύση» με τα υπόλοιπα κόμματα να βρίσκονται κάτω από το 2%.

Αυτά τα ποσοστά δείχνουν ότι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να θεωρηθεί πιθανή ενώ όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει “πληγεί” από το Μακεδονικό! Ενδεικτικά είναι και τα ποσοστά για την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς με ποσοστά ανά περιοχές που ξεκινούν από 60% μέχρι και το συντριπτικό 83% στην Μακεδονία βλέπουν αρνητικά την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Επιπλέον, η εικόνα των Ελλήνων για την οικονομία παραμένει απαισιόδοξη ενώ το 75% αξιολογεί αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης ενώ το 73% αξιολογεί αρνητικά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Για πρώτη φορά διαμορφώνεται μια πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών (τις προκρίνει το 38%). Το 31% θεωρεί σκόπιμη την εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 24% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Στα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το οικονομικό έρχεται πρώτο με δεύτερη την ανεργία και τρίτο το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

Πηγή: Τα Νέα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
10
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Προσβλητικό για τη Δημοκρατία το δίλημμα: Μητσοτάκης ή Ερντογάν»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να «τρομοκρατήσει την κοινωνία» και απέρριψε τα κυβερνητικά διλήμματα περί πολιτικής αστάθειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
7
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη και Τσίπρα: «Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, με ακοστολόγητες υποσχέσεις» – «Εφιαλτικό σενάριο ακυβερνησίας»
Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το «τυφλό όχι» στη Συνταγματική Αναθεώρηση και σφοδρά πυρά στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ - «Διαψεύδονται όσοι προέβλεπαν πρόωρες κάλπες»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
158
Κόντρα Φλωρίδη με Δουδωνή: «Δες πώς κατάντησες, σε στηρίζει η Κωνσταντοπούλου» – «Είναι εξωκοινοβουλευτικός, να φύγει»
Ένταση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης από την Ολομέλεια - Η απάντηση Φλωρίδη, η παρέμβαση Γεωργαντά και τα πυρά για τις προτάσεις της ΝΔ
Φλωρίδης και Δουδωνής 22