Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέα επεισόδια με «παρακολουθήσεις» επί ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ – «Άκουγαν 19 υπουργούς, δικαστικούς και δημοσιογράφους»

Νέα επεισόδια με «παρακολουθήσεις» επί ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ – «Άκουγαν 19 υπουργούς, δικαστικούς και δημοσιογράφους»

Αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στη σχετική λίστα βρίσκονται και τα ονόματα των τότε υπουργών, Πάνου Καμμένου, Νίκου Κοτζιά και Στέργιου Πιτσιόρλα.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», ανακύπτει ντόμινο νέων υποθέσεων για παρακολουθήσεις υπουργών και πολιτικών προσώπων, το διάστημα 2015 – 2019, κατά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την ΕΥΠ να παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες 19 προσώπων, μεταξύ των οποίων, τριών υπουργών εκείνης της περιόδου: Του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και του υφυπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Η εφημερίδα «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», αποκαλύπτει ότι στη λίστα των παρακολουθήσεων εκείνης της περιόδου βρίσκονται, επίσης, τέσσερις πρώην ανώτατοι δικαστικοί, υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην αστυνομικοί, αλλά και δημοσιογράφοι.

Οι «παρακολουθήσεις 2015 – 2019», ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Οικονόμου

«Η ΕΥΠ από το ‘15 έως το ‘19, λειτούργησε με βάση τις συνταγματικά προβλεπόμενες θεσμικές εγγυήσεις. Δεν καταστρέψαμε αρχεία, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη και είμαστε στη διάθεσή του να ελέγξουμε μαζί όλες τις διατάξεις εκείνης της περιόδου, μία προς μία», απαντούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο σημερινός πανικός του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει ανάγλυφα την ανασφάλειά του για τα πεπραγμένα του. Η κυβέρνηση εμπιστεύεται απόλυτα τη δικαιοσύνη, τη συνδράμει ενεργά μέσω των κρατικών αρχών και περιμένει τη γρήγορη εξαγωγή των πορισμάτων της», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του MEGA:

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις