Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα επικοινωνία Παυλόπουλου με τους γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών – Τα λόγια που τους συγκίνησαν

Νέα επικοινωνία Παυλόπουλου με τους γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών – Τα λόγια που τους συγκίνησαν

– Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου
– Ο Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε εκ νέου σήμερα με τους γονείς τους
– “Οι Έλληνες υπερασπίζονται πάντα τα σύνορα και τα εδάφη τους”, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση

Με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές της Προεδρίας.

Όπως αναφέρει το OnAlert, οι γονείς των δύο στρατιωτικών συγκινήθηκαν με την πρωτοβουλία του κ. Παυλόπουλου να επικοινωνήσει μαζί τους, αλλά και με όσα τους είπε.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του OnAlert

Δεν έκρυψαν την ευγνωμοσύνη τους για το ειλικρινές ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επικοινωνία που είχαν μαζί του κατά τις πρώτες ημέρες της κράτησης των παιδιών τους, δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους εξέφρασε την υπερηφάνεια όλων των Ελλήνων για το υψηλό τους φρόνημα και τους διαβεβαίωσε ότι γίνεται ό,τι επιβάλλεται για να επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατό, στην Πατρίδα.

Οι Έλληνες υπερασπίζονται πάντα τα σύνορα και τα εδάφη τους

Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στο Σύνταγμα, τόνισε πως “θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Παυλόπουλος, στην δήλωσή του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνας ανέφερε πως η 25η Μαρτίου είναι μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Ελλάδας.

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσ’ από την διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του νεότερου ελληνικού κράτους. Κατά τούτο η εθνική μας επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον.

Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το νεότερο ελληνικό κράτος γεννήθηκε μέσα από μια «έκρηξη» Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας.

Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον. Είμαστε Έθνος και Λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας, που, αυτονοήτως, έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την Ιστορική μας Κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις