Πολιτική

Νέα επίθεση στη Δικαιοσύνη από Παπαγγελόπουλο και Πολάκη – “Αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση”

Νέες αιχμές κατά των δικαστών από υπουργούς. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Παύλος Πολάκης συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης, ο πρώτος μέσα από συνέντευξή του και ο δεύτερος μέσα από νέα ανάρτησή του στο Facebook.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, επιτίθεται στις δικαστικές ενώσεις, που είχαν αφήσει αιχμές κατά της κυβέρνησης. Όπως λέει, αν και αποτελούν κατ’ εξοχήν επιστημονικά σωματεία, από τη στιγμή που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει «έστω και μία ανακοίνωση δικαστικής ένωσης που να μην αντιπολιτεύεται άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και το περιεχόμενό της να μην έχει έντονα συνδικαλιστικό ή, ακόμη χειρότερα, συντεχνιακό χαρακτήρα».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει το ερώτημα «γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στους τελευταίους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια», ενώ ερμηνεύει το γεγονός ότι «η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ΜΜΕ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως θεσμικό εμπόδιο», «στη φεουδαρχική αντίληψη κάποιων ότι η εξουσία είναι αποκλειστικό προνόμιό τους και ότι η Δικαιοσύνη τούς ανήκει και πρέπει να την ελέγχουν».

«Η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά δεν ελέγχεται απόλυτα απ’ αυτούς» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και συμπληρώνει ότι «η αντιπολίτευση και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά τους να πλήξουν την κυβέρνηση, ολισθαίνοντας αυτοί σε θεσμική εκτροπή».

«Για πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν τόλμησαν καν να της αντιπαρατεθούν είτε αναγκάζονταν να συνθηκολογήσουν μαζί της», λέει και προσθέτει ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι πλήρως εξασφαλισμένη θεσμικά. Είναι αποκλειστικά θέμα των λειτουργών της να ανταποκριθούν στη δύσκολη και υψηλή αποστολή τους».

Ο Πολάκης

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μέσα από το Facebook επιτέθηκε στους δικαστές για το θέμα των πόθεν έσχες των βουλευτών. «Σκέφτομαι αν είχαμε προτείνει ως ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες των βουλευτών να το εξετάζει επιτροπή που θα αποτελούσαν μόνο από βουλευτές. Τι Σοβιετία, Βόρεια Κορέα, Κούβα, Βενεζουέλα θα ακούγαμε από τα ΜΜΕ», τόνισε μεταξύ άλλων στο post του.

Και στη συνέχεια επιτέθηκε στους δικαστές λέγοντας: «Τώρα που το ζητάνε οι δικαστές για τους εαυτούς τους, είναι “εξέλιξη του νομικού πολιτισμού”, “προστασία της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου”, “πραγμάτωση της διάκρισης των εξουσιών” και για τα κανάλια ημέρα Σάββατο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Απάντηση της ΕΛ.Α.Σ για την κοστολόγηση του προγράμματος: Ο λογαριασμός βγαίνει, η κυβερνητική αριθμητική όχι
«Το πρόβλημά της κυβέρνησης δεν είναι ότι δεν βγαίνουν οι αριθμοί μας, είναι ότι βγαίνει η πολιτική διαφορά ανάμεσα στις προτεραιότητές μας» επισημαίνει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΣΟΚ για ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος με νέες αυταπάτες – Ψαρεύει στα θολά νερά χωρίς πυξίδα
«Προπαγάνδιζε πως έρχεται να καλύψει το ''κενό αντιπολίτευσης'' και έκανε copy paste το 80% του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο επιτίθεται με μανία»
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Υπουργείο Οικονομικών για Τσίπρα: Χάσαμε τον λογαριασμό – Μέτρα με ετήσιο κόστος 13 δισεκατομμύρια
«Τα μέτρα Τσίπρα παραβιάζουν κάθε ευρωπαϊκό δημοσιονομικό κανόνα και παραπέμπουν ευθέως στις περιπέτειες της δικής του περιόδου με τα μέτρα λιτότητας του αχρείαστου τρίτου μνημονίου»
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών 5
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε 13 δισεκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα
«Κάλπικες υποσχέσεις, χωρίς καμία κοστολόγηση και ''πατριωτικοί φόροι'', οι οποίοι ξυπνούν τις πιο άσχημες μνήμες, ειδικά στη μεσαία τάξη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης 9
Κυβέλη Μάρδα: Η νεαρή γιατρός που προλόγισε τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και η δυναμική παρέμβασή της
Είναι κόρη του Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και σύζυγος του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Δημήτρη Πέλκα
Κυβέλη Μάρδα 15
Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: Κατώτατος μισθός 1000 ευρώ το 2027, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και πανελληνίων
«Θεσπίζουμε Πατριωτική Εισφορά για το ισχυρότερο 1% των Ελλήνων: Ένα ευρώ τον χρόνο για κάθε εκατό ευρώ καθαρής περιουσίας», εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Αλέξης Τσίπρας
307