Πολιτική

Νέα επίθεση στη Δικαιοσύνη από Παπαγγελόπουλο και Πολάκη – “Αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση”

Νέες αιχμές κατά των δικαστών από υπουργούς. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Παύλος Πολάκης συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης, ο πρώτος μέσα από συνέντευξή του και ο δεύτερος μέσα από νέα ανάρτησή του στο Facebook.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, επιτίθεται στις δικαστικές ενώσεις, που είχαν αφήσει αιχμές κατά της κυβέρνησης. Όπως λέει, αν και αποτελούν κατ’ εξοχήν επιστημονικά σωματεία, από τη στιγμή που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει «έστω και μία ανακοίνωση δικαστικής ένωσης που να μην αντιπολιτεύεται άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και το περιεχόμενό της να μην έχει έντονα συνδικαλιστικό ή, ακόμη χειρότερα, συντεχνιακό χαρακτήρα».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει το ερώτημα «γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στους τελευταίους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια», ενώ ερμηνεύει το γεγονός ότι «η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ΜΜΕ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως θεσμικό εμπόδιο», «στη φεουδαρχική αντίληψη κάποιων ότι η εξουσία είναι αποκλειστικό προνόμιό τους και ότι η Δικαιοσύνη τούς ανήκει και πρέπει να την ελέγχουν».

«Η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά δεν ελέγχεται απόλυτα απ’ αυτούς» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και συμπληρώνει ότι «η αντιπολίτευση και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά τους να πλήξουν την κυβέρνηση, ολισθαίνοντας αυτοί σε θεσμική εκτροπή».

«Για πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν τόλμησαν καν να της αντιπαρατεθούν είτε αναγκάζονταν να συνθηκολογήσουν μαζί της», λέει και προσθέτει ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι πλήρως εξασφαλισμένη θεσμικά. Είναι αποκλειστικά θέμα των λειτουργών της να ανταποκριθούν στη δύσκολη και υψηλή αποστολή τους».

Ο Πολάκης

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μέσα από το Facebook επιτέθηκε στους δικαστές για το θέμα των πόθεν έσχες των βουλευτών. «Σκέφτομαι αν είχαμε προτείνει ως ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες των βουλευτών να το εξετάζει επιτροπή που θα αποτελούσαν μόνο από βουλευτές. Τι Σοβιετία, Βόρεια Κορέα, Κούβα, Βενεζουέλα θα ακούγαμε από τα ΜΜΕ», τόνισε μεταξύ άλλων στο post του.

Και στη συνέχεια επιτέθηκε στους δικαστές λέγοντας: «Τώρα που το ζητάνε οι δικαστές για τους εαυτούς τους, είναι “εξέλιξη του νομικού πολιτισμού”, “προστασία της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου”, “πραγμάτωση της διάκρισης των εξουσιών” και για τα κανάλια ημέρα Σάββατο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 34
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49