Πολιτική

Νέα επίθεση στη Δικαιοσύνη από Παπαγγελόπουλο και Πολάκη – “Αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση”

Νέες αιχμές κατά των δικαστών από υπουργούς. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Παύλος Πολάκης συνεχίζουν τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης, ο πρώτος μέσα από συνέντευξή του και ο δεύτερος μέσα από νέα ανάρτησή του στο Facebook.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, επιτίθεται στις δικαστικές ενώσεις, που είχαν αφήσει αιχμές κατά της κυβέρνησης. Όπως λέει, αν και αποτελούν κατ’ εξοχήν επιστημονικά σωματεία, από τη στιγμή που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει «έστω και μία ανακοίνωση δικαστικής ένωσης που να μην αντιπολιτεύεται άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και το περιεχόμενό της να μην έχει έντονα συνδικαλιστικό ή, ακόμη χειρότερα, συντεχνιακό χαρακτήρα».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει το ερώτημα «γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στους τελευταίους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια», ενώ ερμηνεύει το γεγονός ότι «η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ΜΜΕ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως θεσμικό εμπόδιο», «στη φεουδαρχική αντίληψη κάποιων ότι η εξουσία είναι αποκλειστικό προνόμιό τους και ότι η Δικαιοσύνη τούς ανήκει και πρέπει να την ελέγχουν».

«Η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά δεν ελέγχεται απόλυτα απ’ αυτούς» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και συμπληρώνει ότι «η αντιπολίτευση και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά τους να πλήξουν την κυβέρνηση, ολισθαίνοντας αυτοί σε θεσμική εκτροπή».

«Για πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν τόλμησαν καν να της αντιπαρατεθούν είτε αναγκάζονταν να συνθηκολογήσουν μαζί της», λέει και προσθέτει ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι πλήρως εξασφαλισμένη θεσμικά. Είναι αποκλειστικά θέμα των λειτουργών της να ανταποκριθούν στη δύσκολη και υψηλή αποστολή τους».

Ο Πολάκης

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μέσα από το Facebook επιτέθηκε στους δικαστές για το θέμα των πόθεν έσχες των βουλευτών. «Σκέφτομαι αν είχαμε προτείνει ως ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες των βουλευτών να το εξετάζει επιτροπή που θα αποτελούσαν μόνο από βουλευτές. Τι Σοβιετία, Βόρεια Κορέα, Κούβα, Βενεζουέλα θα ακούγαμε από τα ΜΜΕ», τόνισε μεταξύ άλλων στο post του.

Και στη συνέχεια επιτέθηκε στους δικαστές λέγοντας: «Τώρα που το ζητάνε οι δικαστές για τους εαυτούς τους, είναι “εξέλιξη του νομικού πολιτισμού”, “προστασία της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου”, “πραγμάτωση της διάκρισης των εξουσιών” και για τα κανάλια ημέρα Σάββατο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη