Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέα επίθεση της κυβέρνησης στο ΔΝΤ – «Δεν βοηθούν στο κλείσιμο της αξιολόγησης!»

Νέα επίθεση της κυβέρνησης στο ΔΝΤ – «Δεν βοηθούν στο κλείσιμο της αξιολόγησης!»

Επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αφήνοντας αιχμές και λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό.

«Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα συνεχιστούν αμέσως μετά την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον. Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό, καθώς η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν απόλυτα τους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου», είπε η κα Γεροβασίλη.

Και συνέχισε: «Την περασμένη εβδομάδα, είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια, που αφορούσαν εσκεμμένη μεθόδευση κωλυσιεργίας στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά στελεχών του ΔΝΤ.  Υπενθυμίζουμε ότι η Διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά «ανοησίες» και τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Μέχρι στιγμής, αυτή η πρόθεση δεν επαληθεύεται, από την στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η παραδοχή λαθών από την διευθύντρια του ΔΝΤ είναι ένα θετικό γεγονός που συμβάλλει στην κατανόηση των όσων συμβαίνουν, από την διεθνή κοινή γνώμη. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα τηρήσει κατά γράμμα την συμφωνία του Ιουλίου και υπογραμμίζει ότι το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις, όπως γνωρίζετε, διεξάγονται στην Αθήνα και θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα. Οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρώπη λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν η αναφορά της για το ΔΝΤ υπονοούσε ότι το Ταμείο κωλυσιεργεί, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «το ΔΝΤ δεν μας έχει αποδείξει μέχρι αυτή τη στιγμή ότι είναι υποβοηθητικό στο γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε