Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα έρευνα για τις καταγγελίες Κοντονή για το αδίκημα της δωροδοκίας

Νέα έρευνα για τις καταγγελίες Κοντονή για το αδίκημα της δωροδοκίας

Ερευνώνται ξανά από τη Δικαιοσύνη, οι καταγγελίες, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, σχετικά, με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα , που ψηφίστηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας αποφάσισε να ανασύρει από το αρχείο, τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για το ζήτημα της δωροδοκίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, καταθέτοντας για την υπόθεση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαιοσύνη είχε παρέμβει με βάση τις δηλώσεις του Στ.Κοντονή και είχε διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των σοβαρών καταγγελιών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Η δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών τέθηκε στο αρχείο με την έγκριση του εισαγγελέα εφετών.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της έρευνας ο Στ. Κοντονής δεν είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας. Ωστόσο με βάση νεώτερες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης η υπόθεση επανέρχεται στο δικαστικό προσκήνιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις