Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέα Φιλαδέλφεια: Μήνυμα Γεραπετρίτη για τους κρατούμενους από την Κροατία στον ΥΠΕΞ της χώρας

Νέα Φιλαδέλφεια: Μήνυμα Γεραπετρίτη για τους κρατούμενους από την Κροατία στον ΥΠΕΞ της χώρας
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Το μήνυμα ότι «η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων» για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετέφερε την Κυριακή (13.8.2923) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κροάτη ομόλογό του, Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν.

Ειδικότερα, διπλωματικές πηγές ανέφεραν σήμερα ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κροατίας επικοινώνησαν εχθές με αφορμή την προφυλάκιση Κροατών φιλάθλων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα.

Ευχαρίστησε δε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές όσο και την Ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετέφερε στον Κροάτη ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις