Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα «καμπάνα» περιμένει τον Ηλία Κασιδιάρη μετά τα χθεσινά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

άσυλο

Στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση παραπέμπει με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για την λήψη πειθαρχικών μέτρων τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την αήθη χθεσινή επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά που τον κατηγόρησε σαν «κατάσκοπο και πράκτορα των Τούρκων»!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Νίκος Δουζίνας, όπως έκανε γνωστό, απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το απόσπασμα των Πρακτικών με τα όσα ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης αλλά και την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη από την Επιτροπή προκειμένου να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα του ΚτΒ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σύμφωνα με τον ΚτΒ, μετά την παραπομπή της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής αναμένεται να στείλει τον Ηλία Κασιδιάρη για τον πειθαρχικό του έλεγχο στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Κάτι άλλωστε που ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε κάνει και πριν λίγο καιρό όταν και πάλι στην ίδια Επιτροπή στα τέλη Ιανουαρίου, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε εξυβρίσει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με αφορμή τότε συζήτηση σχετικά με το Μακεδονικό. Η Επιτροπή Δεοντολογίας, τότε,   είχε γνωμοδοτήσει υπέρ  της λήψης μέτρων και η  Ολομέλεια είχε επιβάλει στον Ηλία Κασιδιάρη την στέρηση μέρους της βουλευτικής του αποζημιώσεως.

Πάντως, σύμφωνα  με τον ΚτΒ, η επόμενη σε αυστηρότητα ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον υπότροπο πλέον Ηλία Κασιδιάρη είναι να αποφασιστεί κάποια χρονική απαγόρευση συμμετοχής του στις εργασίες της Βουλής.

Η προκλητικότητα πάντως, της Χρυσής Αυγής σχετικά με τις αήθεις επιθέσεις κατά των Ελλήνων μουσουλμάνων στο θρήσκευμα Βουλευτών του κοινοβουλίου, συνεχίστηκαν και σήμερα από έτερο βουλευτή και μάλιστα από το βήμα της Ολομέλειας!

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανέφερε ότι χθες σε μια εμπιστευτική ενημέρωση της Επιτροπής υπήρχε Τούρκος πράκτορας!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις