Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέα καμπάνια ενημέρωσης για την πανδημία με τηλεοπτικά σποτ τον Οκτώβριο

Πέτσας - Τσίπρας

Τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης  για την πανδημία, με σποτ στους πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς για τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον «Ιανό» και της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως η νέα καμπάνια ενημέρωσης, όπως το «Μένουμε Σπίτι»,  θα γίνει μέσω σποτ που θα προβληθούν από τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς  σταθμούς. Το ποσό που θα διατεθεί για αυτή την καμπάνια θα είναι 2 εκατομμυρίων ευρώ συν ΦΠΑ, τονίζοντας ότι τα δωρεάν μηνύματα όπως αυτό του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων δεν ήταν όπως αποδείχθηκε αποτελεσματικό.

Ο Στέλιος Πέτσας  ανέφερε πως γι αυτές τις καμπάνιες θα υπάρξει ανάδοχος , ο οποίος θα αναδειχθεί από διαγωνισμό.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την διάταξη της έκπτωσης στην διαφήμιση, ο κ. Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως το μέτρο αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης – κάτι που ανέφεραν στην ακρόαση της Επιτροπής το πρωί και οι φορείς- και ουσιαστικά δεν θα κοστίσει τελικά ούτε ένα ευρώ στο κράτος γιατί θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης και του τζίρου των επιχειρήσεων που θα αναπληρώσει αυτή την έκπτωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις