Πολιτική

Νέα κόντρα ιδιοκτητών καναλιών και κυβέρνησης για τις διαφημίσεις

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης διαφημιστικού τηλεοπτικού χρόνου, το οποίο έθεσε ο υπουργός Επικρατείας σε δημόσια διαβούλευση την 1η Ιουλίου 2016, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Σύνδεσμος Διαφημιζόμενων Ελλάδος (ΣΔΕ), η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ).

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι εταίροι της τηλεοπτικής αγοράς χαρακτηρίζουν το εν λόγω σύστημα ως πρωτοφανή και αδικαιολόγητη κρατική παρέμβαση στη λειτουργία της αγοράς διαφήμισης και γενικότερα λειτουργίας των ΜΜΕ.

Επισημαίνουν, ότι η συγκεκριμένη αγορά δεν χρειάζεται έναν «υπερμεσάζοντα» για να λειτουργήσει σωστά, «ένα υβρίδιο ιδιώτη και κράτους που ουδεμία οργανική σχέση έχει με την οργανωμένη αγορά διαφήμισης και τα ειδικά της χαρακτηριστικά».

Επίσης τονίζουν, ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με σειρά διατάξεων του εθνικού και κοινοτικού δικαίου περί ανεξαρτησίας ΜΜΕ, περί ελευθερίας των συναλλαγών και περί ανταγωνισμού, ενώ ήδη έχουν αναθέσει σε νομικούς να γνωμοδοτήσουν για όλα τα γενικά και τα επιμέρους ζητήματα που προκαλεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι τηλεοπτικοί εταίροι προτείνουν μία συναινετική λύση προς την κυβέρνηση, επόπτευσης της αγοράς ως προς τη διαφάνεια των διαφημιστικών εσόδων των ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, προτείνουν τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής της διαφημιστικής δαπάνης και όχι διαχείρισής της, χωρίς την επιβάρυνση μεσαζόντων, το οποίο θα λειτουργεί ως θεσμοθετημένο διακλαδικό όργανο και θα εποπτεύεται από την αρμόδια για τον έλεγχο των ΜΜΕ, ανεξάρτητη Αρχή. Τέλος, οι εταίροι της αγοράς αναφέρουν ότι ο υπουργός Επικρατείας θα πρέπει να αναμορφώσει πλήρως το σχέδιο νόμου, υιοθετώντας την πρότασή τους, προς το κοινό όφελος όλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Με «τα γαλάζια σου γράμματα» της Γαλάνη η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
«Ακρίβεια στα καύσιμα; Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για τον ΦΠΑ τώρα. Πόσες επιστολές θα στείλετε πια για αυτά που πρέπει εσείς να λύσετε;»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Στην Αθήνα την Τρίτη ο Μάρκο Ρούμπιο: F-35, Τουρκία, συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και ενέργεια στο τραπέζι
Η Ουάσιγκτον δίνει τεράστια σημασία στον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη, καθώς μέσω αυτής μεταφέρεται αμερικανικό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη
O Μάρκο Ρούμπιο
Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Είναι ψέματα η απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Διότι ήδη συνεργάζονται» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
9
Η ανάρτηση Τσίπρα από το Άγιο Όρος και το «καρφί» του Πολάκη για τον συνοδό του: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έγραψε για το «ταξίδι» στην ιστορία και την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας - Το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το παρελθόν της σφοδρής αντιπαράθεσης
Τσίπρας στο Άγιο Όρος και Παύλος Πολάκης 38
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν για ακόμη έναν μήνα οι Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Πράσινο φως» σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Μέγαρο Μαξίμου 89