Πολιτική

Νέα κυβέρνηση: “Ανέλπιστο δώρο στον Τσίπρα η είσοδος των ΑΝΕΛ”

«Ένας μήνας για να πείσει τους πιστωτές» είναι ο τίτλος σημερινή ανταπόκρισης της βελγικής εφημερίδας LE SOIR από την Αθήνα που αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και περιγράφει τα αμέσως επόμενα βήματα της νέας κυβέρνησης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όσον αφορά στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, η εφημερίδα σχολιάζει ότι η είσοδος των ΑΝΕΛ στη Βουλή (παρά τις αντίθετες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων) αποτέλεσε ένα ανέλπιστο δώρο για τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντάς του την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του ακριβώς από εκεί που το άφησε στις 20 Αυγούστου, έχοντας μάλιστα απαλλαγεί από την αριστερή συνιστώσα, η οποία τον έφερνε σε δύσκολη θέση.

Η εφημερίδα δεν παραλείπει μάλιστα να επισημάνει ότι το κόμμα του Π. Καμμένου, αν και εθνικιστικό δεξιό, υπήρξε ένας πιστός και πειθαρχημένος κυβερνητικός εταίρος, υπερψηφίζοντας ακόμα και το νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών δεύτερης γενιάς.

Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Προσφυγική κρίση, αλλά και στα όσα πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, με πιο επείγουσας σημασίας την εφαρμογή των πρώτων μέτρων λιτότητας που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο και την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Η εφημερίδα καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει επενδύσει πολλά στο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται να ανοίξει τη συζήτηση, όντας μάλιστα ενδυναμωμένος ύστερα από την τρίτη συνεχόμενη ισχυρή λαϊκή εντολή σε διάστημα μικρότερο των οχτώ μηνών, παρόλο που δεν είναι σίγουρο ότι οι πιστωτές θα κάνουν σεβαστό το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, αφού έχουν ήδη αρχίσει να δηλώνουν ανεπίσημα ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να κρατήσει περισσότερο από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από την Κρήτη: «Αντίπαλός μου είναι ο Μητσοτάκης» – Άνοιγμα συνεργασίας προς τις προοδευτικές δυνάμεις
Στην ανάγκη προγραμματικής συνεννόησης με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επέμεινε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΑΣ. - Στο επίκεντρο της περιοδείας, οι πλημμυρικές ζημιές, ο ΒΟΑΚ και οι υποδομές του νησιού
Τσίπρας, ΕΛΑΣ, Κρήτη
5
Νέο κόμμα στα σκαριά από Αυγερινό και πρώην στελέχη της Καρυστιανού – Ζητούν την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
Κοινή παρέμβαση 37 προσώπων που είχαν συνδεθεί με την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» - Ζητούν διπλωματική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, ακόμη και κήρυξη της Αμερικανίδας πρέσβειρας ως persona non grata
Θανάσης Αυγερινός και Κατερίνα Μουτσάτσου
Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων
Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για ισχυρή ανάπτυξη, όταν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit
Ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της συνόδου - Στην ελληνική πρωτεύουσα Αμερικανοί γερουσιαστές, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου και επιχειρηματικά στελέχη
Τζέι Ντι Βανς, ΗΠΑ