Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση – Γιάννης Μουζάλας: Ο μαιευτήρας που πήρε τη θέση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μουζάλας ανέλαβε τη μεταναστευτική πολιτική, όταν ορίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τη Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, και θα συνεχίσει το έργο του με τη νέα κυβέρνηση ως αναπληρωτής υπουργός στη θέση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. 

Έχοντας εργαστεί σε κοινωνικά κινήματα και όντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, ο κ. Μουζάλας έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 αποστολές στην Ασία και την Αφρική και είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στην χώρα μας.

“Εχω κλάψει αρκετές φορές. Πάντα όμως μόνος μου, το βράδυ στη σκηνή μου. Αυτό είναι κάτι δικό μου, εγώ βρίσκομαι εκεί γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη την ψυχραιμία μου και όχι το κλάμα μου”, είχε πει στην Espresso ο γνωστός  μαιευτήρας και χειρούργος-γυναικολόγος, μετά τη συμμετοχή του σε μία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή.

“Στις αποστολές παλεύουμε με την έλλειψη χειρουργείων, την έλλειψη φαρμάκων, την έλλειψη υποδομών. Χειρουργούμε σε αντίσκηνα”, είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη.
ΦΩΤΟ: www.mouzalas.gr/

Το βιογραφικό του

Ο Γιάννης Μουζάλας είναι μαιευτήρας και χειρουργός-γυναικολόγος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετά μετεκπαιδεύτηκε στο Μιλάνο (Laser) και στο Λονδίνο (φυσιολογικός τοκετός).

Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία Τζάνειο, Άγιος Σάββας, Έλενα (λαπαρο/ση). Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με τον Michel Obent και τον Gordon στο Queen Elisabeth-Saint John Clinic.

Το 1999 έκανε τον πρώτο στην Ελλάδα τοκετό στο νερό. Υπερασπίζεται επιστημονικά και πρακτικά τον φυσικό τοκετό. Βοήθησε να δημιουργηθούν στα μαιευτήρια αίθουσες φυσικού τοκετού με δυνατότητα χρήσης νερού και «τοκετού σαν στο σπίτι».

Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων. Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 25 αποστολές σε Ασία και Αφρική.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε