Πέμπτη, 23 Μαΐ
29oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση: Η Ειρήνη Αγαπηδάκη αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Νέα κυβέρνηση: Η Ειρήνη Αγαπηδάκη αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ήταν η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στις δύο  εκλογές, της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου. Η κ. Αγαπηδάκη μάλιστα αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εξελέγη βουλευτής με την πρώτη της συμμετοχή σε εκλογές. Είναι Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Από τις 24 Νοεμβρίου 2019 ο (σ.σ. επανεκλεγείς) πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ορίσει την Ειρήνη Αγαπηδάκη, Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ήταν επίσης Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις