Πολιτική

Νέα κυβέρνηση – Κατρούγκαλος: Να κάνουμε σε 1 μήνα όσα δεν έγιναν 40 χρόνια

Την επίσπευση της ανακοίνωσης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών θα ζητήσει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα ζητήσει να δώσει η Επιτροπή στη δημοσιότητα το πόρισμά της την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και επανέλαβε ότι στόχος αυτής της προσπάθειας είναι ένα εθνικό σχέδιο μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό, που θα αποτρέψει την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.

«Ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό είναι αυτό που πρέπει να επιδιωχθεί και πρέπει μέσα σε ένα μήνα να εφαρμόσουμε όσα δεν έγιναν σε 40 χρόνια» ανέφερε.

Για το εργασιακό, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι είναι θέμα που πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό και όχι διμερές και ξεκαθάρισε: «Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε τη νομιμότητα και να επαναφέρουμε την εργασιακή ασφάλεια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι αντιπαράθεση αλλά συνεννόηση με τους συμμάχους μας – Να διατηρήσουμε διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ
Οι εξελίξεις στις σχέσεις Ευρώπης και ΗΠΑ, που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται, αλλά και οι γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16
Γιώργος Γεραπετρίτης: Αναφαίρετο δικαίωμα τα 12 ναυτικά μίλια – Η Ελλάδα θα επιλέξει πότε θα το ασκήσει
«Συζητούμε με την Τουρκία, στο πλαίσιο ενός δομημένου διαλόγου που εκκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια, αλλά θέματα κυριαρχίας δεν αποτελούν μέρος του διαλόγου αυτού»
Γιώργος Γεραπετρίτης 19