Πολιτική

Νέα κυβέρνηση: «Στηριζόμαστε στο διεθνές δίκαιο» είπε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην παράδοση – παραλαβή

Ολοκληρώθηκε η παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο νέος υπουργός, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον υπηρεσιακό υπουργό, Βασίλη Κασκαρέλη.

«Έχετε κληθεί να αναλάβετε το Υπουργείο Εξωτερικών σε μία κρίσιμη περίοδο. Είμαι βέβαιος ότι με τις ικανότητές σας θα προάγετε τα συμφέροντά μας και θα αναβαθμίσετε τον ρόλο της χώρας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασκαρέλης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κασκαρέλη για την υποδοχή, είναι ένας από τους σοφότερους διπλωμάτες που διαθέτει η χώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης, προσθέτοντας ότι «θα χρειαστούμε τις υπηρεσίες του και στο μέλλον και ελπίζω πάντοτε να υπολογίζω και στις συμβουλές του και τις ιδέες του».

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε και τον Νίκο Δένδια «για την αδιαμφισβήτητα πετυχημένη θητεία του στο υπουργείο αυτό που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, της ευημερίας και του διεθνούς κύρους της πατρίδας μας».

Παράλληλα σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή να αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών, «ένα υπουργείο θεσμό από την ίδρυση του ελληνικού κράτους» και επισήμανε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος της ευθύνης.

«Το έργο μας δεν μπορεί να πετύχει αν δεν στηριχθεί από το διπλωματικό σώμα, προσβλέπω στη συνεργασία αυτή. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στοχεύει στην περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα. Θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Παρακολουθήστε την «αλλαγή φρουράς» στο Υπουργείο Εξωτερικών:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία