Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Νέα κυβέρνηση – Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ποια είναι η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου

Νέα κυβέρνηση – Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ποια είναι η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα εντάχθηκε η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία τοποθετήθηκε υφυπουργός στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με υπουργό τον Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ ο Νίκος Ταχιάος θα είναι επίσης υφυπουργός. 

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε σχετικά με την ανάληψη της θέσης του της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών στη νέα κυβέρνηση: «Αποδέχομαι την εξαιρετική τιμή που μου έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με έντονα αισθήματα συγκίνησης, ευγνωμοσύνης και ευθύνης, καθώς πλέον εκπροσωπώ την Αχαΐα, εκτός από τη Βουλή, και στην κυβέρνηση.
Γίνομαι μέλος μιας επίλεκτης ομάδας, σε ένα κομβικής σημασίας υπουργείο, με ευρείες αρμοδιότητες. Ο κατασκευαστικός κλάδος συνεισφέρει δυναμικά στο ΑΕΠ και τροφοδοτεί χιλιάδες συναφή επαγγέλματα, ενώ αναμένεται να διαδραματίσει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, οι μεταφορές είναι αντικείμενο κρίσιμης σημασίας για την εθνική οικονομία».

Και συνέχισε: «Στόχος μου είναι, στο βαθμό που μου αναλογεί, να συνεισφέρω τα μέγιστα στη μετατροπή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε ατμομηχανή ανάπτυξης, σε στενή συνεργασία με τους άξιους συναδέλφους μου, τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο, μαζί με τους αρμόδιους φορείς και με κάθε άλλο εμπλεκόμενο στον χώρο.
Το αποτέλεσμα των εκλογών τής 25ης Ιουνίου σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα. Η καθαρή ετυμηγορία του ελληνικού λαού, μας δίνει τη δυνατότητα να αφοσιωθούμε απερίσπαστοι στο έργο μας, ώστε αυτήν την τετραετία να αλλάξουμε το πρόσωπο της χώρας, υλοποιώντας τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος για το οποίο ψηφιστήκαμε.
Στο πλαίσιο αυτού του οράματος, η Αχαΐα παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μου. Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό και τους συμπολίτες μας που μου δίνουν ξανά την ευκαιρία να υπηρετήσω το κοινό καλό. Θα εργαστώ άοκνα για το καλύτερο μέλλον που έχουμε ήδη σχεδιάσει».

Ποια είναι η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1978 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι κόρη του Μιχάλη Χρ. Αλεξόπουλου, εργολάβου δημοσίων έργων από την Πιερία  και της Μαρίας Σπ. Καραπάνου από την Αχαΐα.

Φοίτησε στο 7ο Λύκειο Πατρών και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου και έλαβε το Δίπλωμα της Πολιτικού Μηχανικού. Με αυτή την ιδιότητα δραστηριοποιείται επαγγελματικά και επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων από το 1998, υλοποιώντας πληθώρα έργων τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας. Αναπτύσσει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση στον χώρο της Κεντροδεξιάς από τα μαθητικά της χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΜΑΚΙ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το διάστημα 2004 – 2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Το 2006 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα, εκλεγόμενη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της. Παράλληλα με την επαγγελματική και οικογενειακή της διαδρομή, από το 2010 που ολοκληρώθηκε η θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολείται συστηματικά με τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών, ανερχόμενη σε θέσεις ευθύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στο Παράρτημα Αχαΐας και την Κεντρική Διοίκηση. Σήμερα είναι Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, εκλεγμένη με την παράταξη που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις