Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Νέα Μακεδονία” το όνομα της ΠΓΔΜ λένε οι Αλβανοί – Τζανακόπουλος: Δεν θα μπω σε ονοματολογία

ΠΓΔΜ

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στην Ελλάδα, αλβανικό μέσο υποστηρίζει ότι Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει στο όνομα της χώρας. Και αυτό θα είναι (εν συντομία) το “Νέα Μακεδονία”.

Δεν μπαίνω σε ονοματολογία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ. Και φυσικά δεν επιβεβαίωσε το “Νέα Μακεδονία” που μεταδίδει αλβανικό μέσο.

«Η διαπραγμάτευση θα ενταθεί τις επόμενες μέρες και αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική κυβέρνηση είναι να προχωρήσουν με συγκροτημένο τρόπο οι διαπραγματεύσεις και εντός των επόμενων μηνών να καταλήξουμε σε μία λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Ελλάδα για μια 25ετία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποσαφηνίσει αν όσα λέει είναι η θέση του κι αν με αυτή… συμφωνούν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Νέα Μακεδονία» η ΠΓΔΜ

Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με το αλβανικό μέσο infosqip, Ελλάδα και ΠΓΔΜ έχουν συμφωνήσει στο όνομα «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».

Μάλιστα στις πληροφορίες που επικαλείται το αλβανικό μέσο υπάρχουν και λεπτομέρειες ακόμη και για την ονομασία της εθνικότητας ή της εκκλησίας των Σκοπίων, όπως και το πως θα αποκαλούνται οι μακεδόνες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το αλβανικό μέσο η επίσημη ονομασία θα είναι Република Нова Македонија στη γλώσσα του κράτους, στα αγγλικά Republic of New Macedonia και στα ελληνικά Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας.

Η συντομογραφία θα είναι αντίστοιχα στις τρεις γλώσσες Нова Македонија, New Macedonia και Νέα Μακεδονία.

Μακεδονία

Η γλώσσα θα είναι Sovremen Makedonski jazik που στα αγγλικά “μεταφράζεται” ως Modern Macedonian/Makedonski και στα ελληνικά ως Σλαβομακεδονική γλώσσα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εθνικότητα και η ιθαγένεια είναι στα σλαβικά Македонско και ο νεο μπαίνει μονάχα στα αγγλικά New Macedonian και στα ελληνικά Νεομακεδονική.

Η εκκλησία του κρατιδίου θα αποκαλείται ουσιαστικά σε όλες τις γλώσσες Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέα Μακεδονίας-Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις