Πολιτική

Νέα μέτρα – Μάκης Βορίδης: Η μετάλλαξη Όμικρον θα καθορίσει τις εξελίξεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και απάντησε στην ερώτηση γιατί αυτά θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι αν εφαρμοζόντουσαν άμεσα, υπήρχε ο κίνδυνος να μεταφερθεί το πρόβλημα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Μάκης Βορίδης είπε για τα νέα μέτρα ότι παραδοσιακά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις γιορτές, κάτι που συνέβαλε στην απόφαση να ισχύσουν από το νέο έτος. Μάλιστα, επανέλαβε ότι δεν θα οδηγηθούμε σε νέο lockdown αλλά υπενθύμισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον θα κρίνουν τις εξελίξεις.

Για το μέτρο της τηλεργασίας στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι υπάρχει πλάνο για κάθε υπηρεσία

με τις δυνατότητες που υπάρχουν για να βγουν οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία σε ποσοστό μέχρι 50% ανά οργανική μονάδα. Οπότε οι προϊστάμενοι σε κάθε υπηρεσία είναι αυτοί που θα καθορίσουν πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι θα βγουν σε τηλεργασία από την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «το όπλο απέναντι στον κορονοϊό είναι το εμβόλιο» και υπενθύμισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ είναι 85% και οι θάνατοι από κορονοϊό αφορούν σε ποσοστό 95% ανεμβολίαστους.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι τα μέτρα λαμβάνονται με βάση το αισιόδοξο σενάριο γιατί αν λαμβανόντουσαν με βάση το απαισιόδοξο αυτό θα συνεπαγόταν ένα μεγάλο κόστος και οικονομικό, αλλά και στον τομέα των ελευθεριών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 28
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
164
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
77