Πολιτική

Νέα… “μπράβο” από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Σάλιβαν τηλεφώνησε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο όχι μόνο για να τον συγχαρεί για την… "προαγωγή" του. Εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τηλεφώνημα και στον Ζόραν Ζάεφ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τζον Σάλιβαν επανέλαβε στο, Γιώργο Κατρούγκαλο τα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη που αποκόμισε η Ελλάδα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο αναπληρωτής υπουργός Σάλιβαν επαίνεσε το θάρρος και την ηγεσία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση στην επίλυση αυτού του θέματος, η οποία θα προσφέρει οικονομικά οφέλη στην Ελλάδα και θα θωρακίσει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

[read4more]

Αφορμή για να εκφράσουν ξανά οι ΗΠΑ, μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τη στήριξή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου σε υπουργό Εξωτερικών μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Ο Σάλιβαν τηλεφώνησε στον Έλληνα υπουργό για τον συγχαρεί και βρήκε ευκαιρία να επαναλάβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών και το πρωτόκολλο ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

«Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τη Συμφωνία, καθώς αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εκτός από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο Τζον Σάλιβαν τηλεφώνησε και στα Σκόπια και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Κι εκείνον τον συνεχάρη «για την εφαρμογή της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο αναπληρωτής υπουργός επαίνεσε τον πρωθυπουργό για την ισχυρή ηγεσία που επέδειξε για την εξασφάλιση της Συμφωνίας, η οποία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σταθερότητα και ευημερία στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο αναπληρωτής υπουργός Σάλιβαν έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ αναμένουν να καλωσορίσουν την Βόρεια Μακεδονία ως το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Κρήτη η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τα παιδιά της: Ο «Χανιώτης» που χόρεψε σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού ήταν χαμογελαστή και φιλική, ενώ μετά την εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα» ακολούθησε μουσική και χορευτικά δρώμενα στο Ηράκλειο της Κρήτης
Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
8
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 120