Πολιτική

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Βουλή θα μιλήσει το μεσημέρι της Τετάρτης (01.12.2021) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα κάνει νέα παρέμβαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Στις 13:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω, όπως ανακοινώθηκε.

Η απόφαση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 60 ετών αιφνιδίασε ακόμη και τους υπουργούς, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζητήσει στις σκέψεις του μόνο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Ήθελε τις διαβεβαιώσεις τους ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του μέτρου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η υποχρεωτικότητα και κυρίως το πρόστιμο των 100 ευρώ που προβλέπεται (κάθε μήνα) για όσους δεν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου, τετραπλασίασαν τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στους άνω των 60, μόνο χθες, ημέρα που ανακοινώθηκε το μέτρο, κλείστηκαν περισσότερα από 10.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ τις τελευταίες 10 μέρες ο μέσος όρος ήταν 2.600 ραντεβού την ημέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Μισθολογική διαφάνεια, νέοι κανόνες στις προσλήψεις και προκηρύξεις ανεξαρτήτως φύλου – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Ο υποψήφιος θα γνωρίζει πριν από τη συνέντευξη το ύψος ή το εύρος του μισθού, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζητούν στοιχεία για τη μισθολογική δομή της επιχείρησης
Εργαζόμενοι, συνέντευξη
Πυρά Πιερρακάκη σε Ανδρουλάκη: «Πλειοδοτείτε με τον Τσίπρα στην τοξικότητα για τη δεύτερη θέση»
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με φόντο τη ΔΕΗ, τον ΦΠΑ και την οικονομία – «Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο πολιτικό ανταγωνισμό για τόσο μικρό έπαθλο», είπε ο υπουργός Οικονομικών
Ανδρουλάκης και Πιερρακάκης