Πολιτική

Νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη στα Σκόπια: Αν θέλετε Ευρώπη τηρήστε τη συμφωνία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση από τη Βέροια, αυτή τη φορά μιλώντας σε πολίτες στα Γιαννιτσά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι όσο η Βόρεια Μακεδονία δεν τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα είναι κλειστός και η χώρα μας δεν θα κυρώσει τα μνημόνια. «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» είπε.

Όσον αφορά τα κόμματα που εργαλειοποιούν την πίστη τόνισε μεταξύ άλλων: «Είπαν «μόνο εμείς έχουμε την «ευλογία» και ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είναι άθλια πρακτική να εργαλειοποιείαι η πίστη.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, όπως συνέβη και στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

«Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τις ευρωεκλογές», είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν λέει τίποτε για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών και ασχολείται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση.

«Στα εσωτερικά πολιτικά συμπεράσματα που θα βγουν το βράδυ των εκλογών θέλω να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για ένα πράγμα: Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Να μην δώσουμε πάτημα σε κάποιους να θέτουν σε αμφισβήτηση τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών του περασμένου Ιουνίου. Θα θελήσουν να το κάνουν, μην έχουμε καμία αυταπάτη.

Ότι αν το αποτέλεσμα είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας κάποιοι θα βγουν και θα πούνε αυτή η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση, ας πούμε, να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Στην επόμενη κατάληψη Πανεπιστημίου, την οποία θα εκκενώσουμε θα είναι απ’ έξω και θα λένε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί δεν έχετε νομιμοποίηση να κάνετε κάτι τέτοιο. Θα τους διαψεύσουμε, όμως, και πάλι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στο νομό Πέλλας ο πρωθυπουργός είπε ότι τα τελευταία 5 χρόνια δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ σε αγροτικές αποζημιώσεις 400 εκατομμύρια ευρώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξει ξανά η υπόθεση με τα «αδιευκρίνιστα» ποσά του Άδωνι Γεωργιάδη
Κλιμάκιο του κόμματος προσφεύγει στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και καταθέτει αυτοτελή μηνυτήρια αναφορά - Επικαλείται «νέα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία» και προαναγγέλλει νέες κινήσεις για τη Novartis
Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης
Το πολιτικό μήνυμα Πιερρακάκη για τις παροχές Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: «Λαϊκισμός είναι να τάζεις χρήματα που δεν υπάρχουν»
«Το να μετατρέπεις την πρόοδο της οικονομίας σε καλύτερη ζωή δεν συνιστά παροχή, συνιστά υποχρέωση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών - Οι τρεις άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής
Κυριάκος Μητσοτάκης
30
Σαλμάς για κόμμα Σαμαρά: «Δεν βιαζόμαστε» – «Δεν καθορίζει ο Μητσοτάκης πότε τελειώνει η πολιτική καριέρα του καθενός»
Αιχμές κατά του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ από τον ανεξάρτητο βουλευτή - «Ίσως ο Σαμαράς αναγνώρισε το λάθος που έκανε στηρίζοντάς τον για αρχηγό» - Τι είπε για τον χρόνο ανακοίνωσης του νέου πολιτικού φορέα
Μάριος Σαλμάς
12
Σκέρτσος για Σαμαρά: «Οι παρατάξεις υπερβαίνουν τους προσωπικούς εγωισμούς» – Το μήνυμα για ενότητα στη ΝΔ
«Οφείλει να προστατέψει την υστεροφημία του», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας – Τι είπε για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, την ακρίβεια και το πρόγραμμα Τσίπρα
Άκης Σκέρτσος
11
Τάκης Θεοδωρικάκος: Πίεση για μειώσεις τιμών σε περισσότερα προϊόντα – «Αληθινή ελπίδα οι καλύτεροι μισθοί»
Τι είπε για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, την ακρίβεια και τη συμφωνία για 1.740 κωδικούς – «Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και θα ξαναείναι αυτοδύναμη»
Τάκης Θεοδωρικάκος και Κυριάκος Μητσοτάκης