Σάββατο, 22 Ιουν.
29oC Αθήνα

Νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη στα Σκόπια: Αν θέλετε Ευρώπη τηρήστε τη συμφωνία

Νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη στα Σκόπια: Αν θέλετε Ευρώπη τηρήστε τη συμφωνία

Μέσα σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση από τη Βέροια, αυτή τη φορά μιλώντας σε πολίτες στα Γιαννιτσά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι όσο η Βόρεια Μακεδονία δεν τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα είναι κλειστός και η χώρα μας δεν θα κυρώσει τα μνημόνια. «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» είπε.

Όσον αφορά τα κόμματα που εργαλειοποιούν την πίστη τόνισε μεταξύ άλλων: «Είπαν «μόνο εμείς έχουμε την «ευλογία» και ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είναι άθλια πρακτική να εργαλειοποιείαι η πίστη.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, όπως συνέβη και στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

«Η αποχή είναι ο μεγάλος κίνδυνος για τις ευρωεκλογές», είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν λέει τίποτε για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών και ασχολείται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση.

«Στα εσωτερικά πολιτικά συμπεράσματα που θα βγουν το βράδυ των εκλογών θέλω να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για ένα πράγμα: Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις. Να μην δώσουμε πάτημα σε κάποιους να θέτουν σε αμφισβήτηση τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών του περασμένου Ιουνίου. Θα θελήσουν να το κάνουν, μην έχουμε καμία αυταπάτη.

Ότι αν το αποτέλεσμα είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας κάποιοι θα βγουν και θα πούνε αυτή η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση, ας πούμε, να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Στην επόμενη κατάληψη Πανεπιστημίου, την οποία θα εκκενώσουμε θα είναι απ’ έξω και θα λένε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί δεν έχετε νομιμοποίηση να κάνετε κάτι τέτοιο. Θα τους διαψεύσουμε, όμως, και πάλι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στο νομό Πέλλας ο πρωθυπουργός είπε ότι τα τελευταία 5 χρόνια δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ σε αγροτικές αποζημιώσεις 400 εκατομμύρια ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις