Πολιτική

Νέα πρόταση Κατρούγκαλου για τα “μπλοκάκια” – Έκπτωση 50% για εισοδήματα έως 10.000€

Με μια νέα βελτιωμένη πρόταση όσον αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων προσπαθεί ο υπουργός Εργασίας να τους... δελεάσει να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (08.02.2016) "υποσχέθηκε" εκπτώσεις έως 50% για εισοδήματα μέχρι 10.000€.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η νέα πρόταση Κατρούγκαλου αφορά στον τρόπο επιβολής τις εισφοράς του 27% (20% για την κύρια σύνταξη και 7% για την Υγεία) και προτείνει μεταβατική περίοδο τριών ετών, κατά την οποία οι νέες εισφορές θα έχουν… έκπτωση έως 50% για εισοδήματα έως 10.000€ και θα αναπροσαρμόζονται κλιμακωτά ανά 1% για κάθε επιπλέον 1.000€ εισοδήματος.

Για την περίοδο 2017-2019, η νέα πρόταση του υπουργού Εργασίας προβλέπει:
– Έκπτωση 50% για όσους δηλώνουν εισοδήματα έως 10.000€
– Έκπτωση 40% για όσους δηλώνουν εισοδήματα έως 20.000€ και
– Έκπτωση 30% για όσους δηλώνουν εισοδήματα έως 30.000€

«Είχαμε πει από την αρχή ότι η ουσία της μεταρρύθμισης σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες έγκειται στο ότι υπολογίζουμε πια τις εισφορές τους στο πραγματικό εισόδημα χωρίς να αυξήσουμε τα ποσοστά και σε εφαρμογή των δύο βασικών κανόνων της μεταρρύθμισης, της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας πως «στο τέλος της τριετίας θα επανεξεταστούν οι εισφορές γιατί είναι υψηλές σήμερα, αλλά δεν μπορούν να μειωθούν, γιατί αν τις μειώσουμε δεν θα πληρώνονται οι υφιστάμενες συντάξεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι με βάση τη νέα του πρόταση, θα υπάρξουν οφέλη για τα 2/3 των ελεύθερων επαγγελματιών και διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Παράλληλα, εξέφρασε την έκπληξή του γιατί, όπως είπε, οι επιστημονικοί φορείς είχαν συμφωνήσει με τη βασική ιδέα του ασφαλιστικού, το να καταβάλλονται οι εισφορές ανάλογα με το εισόδημα του κάθε ασφαλισμένου.

Πηγή: tovima.gr, capital.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γυναικείο μοναστήρι στην Ορμύλια Χαλκιδικής – «Σας είχα υποσχεθεί ότι θα έρθω»
Η επίσκεψη στην Ορμύλια ήταν ο πρώτος σταθμός της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική, πριν από το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Αρναία και στις Σκουριές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γυναικείο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής
Αλέξης Τσίπρας: Διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για Κάσο και ακρίβεια
Κατηγορεί την κυβέρνηση για υποχώρηση απέναντι στην Τουρκία και το ΠΑΣΟΚ για στρατηγική που ευνοεί τον Μητσοτάκη - Αποκλείει τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας μέσω μετακινήσεων βουλευτών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 9
Τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα στα 4 δισ. δολάρια της Κοινής Δήλωσης Ελλάδας – ΗΠΑ: H αναβάθμιση των F-16 και η υποστήριξη των F-35
Ένα μεγάλο πλέγμα εξοπλιστικών προγραμμάτων για την επόμενη ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως την ενίσχυση της αεροπορικής...
Μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας 107