Πολιτική

Νέα Σμύρνη: Ενόχληση στην κυβέρνηση για την αστυνομική βία – «Στημένα από τον ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. η εικόνα του ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Η κυβέρνηση, δια της Εκπροσώπου της Αριστοτελίας Πελώνη, διαχώρισε πλήρως τη θέση της για το συμβάν του ξυλοδαρμού. «Οι εικόνες αυτές είναι ενοχλητικές για όλους, θα υπάρξει διερεύνηση και θ’ αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν» τόνισε με έμφαση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Βλέπουν… «δάκτυλο ΣΥΡΙΖΑ»

Όσον αφορά όμως στα ίδια τα επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής, το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει…  δάκτυλο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι αξιοποιεί μικροπολιτικά το θέμα της πανδημίας και της κόπωσης των πολιτών, επιδιώκοντας «πλατείες νεοαγανακτισμένων, όπου υπονομεύονται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Στελέχη της κυβερνητικής παράταξης εκτιμούν ότι τα επεισόδια ήταν «στημένα» από συλλογικότητες που στηρίζονται από την Κουμουνδούρου, ενώ στο στόχαστρο βάζουν και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρισκόταν στο σημείο και πετούσε τρικάκια με τα οποία στοχοποιούσαν και τη σύζυγο του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

click4more: Κορονοϊός: Γιατί προσβάλλονται περισσότερο οι νέοι – Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του τελευταίου μήνα

«Προφανώς τα τρικάκια δεν ήταν τυχαία, ήταν τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Υποθέτω ότι δεν τυπώθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά. Θα συνιστούσαμε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συστήσει ο ίδιος με το λόγο του την τήρηση των μέτρων, αντί ν’ αναζητεί σημαίες ευκαιρίας, εύκολης δημαγωγίας» δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Προς επίρρωση των παραπάνω η κ. Πελώνη και άλλα κυβερνητικά στελέχη άφηναν σαφή υπονοούμενα για την καταγραφή του περιστατικού και τη διοχέτευση του βίντεο στα social media, σημειώνοντας με νόημα πως πάντως δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κυβέρνηση.

«Γαλάζια κατακραυγή» για τη στάση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ

Δυσαρέσκεια για το συμβάν του ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς υπάρχει και μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ..

«Ακόμη και αν οι αστυνομικοί δέχτηκαν ύβρεις, ακόμη και για το σπίτι τους, και προκλήσεις από κάποιους που ήθελαν μπάχαλο, δεν έπρεπε να φτάσουν στα άκρα» δηλώνει στο Newsit.gr στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης, εκτιμώντας ότι αυτή η εικόνα είναι… «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ και στις αιτιάσεις του για αυταρχισμό από την πλευρά του Κράτους.

 Η κόπωση που υπάρχει στους πολίτες μετά από 13 μήνες περιοριστικών μέτρων στη ζωή τους, λειτουργεί «σαν φυτίλι» εκτιμούν «γαλάζια» στελέχη. «Ένας να χάσει την ψυχραιμία του και η σπίθα θα το ανάψει» εκτιμά βουλευτής της πλειοψηφίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι κόπωση και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι «βρίσκονται μέρα – νύχτα στο δρόμο, σε συνθήκες μεγάλης πίεσης».

Δεν έλειψαν όμως και οι φωνές κάποιων που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε πιο νωρίς, «την ίδια ημέρα», να αποδοκιμάσει τη στάση των αστυνομικών και μάλιστα με πιο κάθετο τόνο…

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποστάσεις για την πράξη των ανδρών της έχει πάρει και η Ελληνική Αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό διευθυντή της UNESCO: Στο επίκεντρο η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα
Το τετ α τετ στο Μαξίμου και η αναφορά του πρωθυπουργού στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και στις δύο νέες ελληνικές εγγραφές στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Καλέντ Αλ-Ανανί
 «Καρφιά» Πιερρακάκη στην ΕΛΑΣ: «Έχουν αξεπέραστο know-how στο πώς να διώχνουν επενδύσεις»
Η αιχμηρή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στον τομεάρχη του νέου κόμματος Τσίπρα για τον «φορολογικό παράδεισο» - «Το κόστος αυτής της εμπειρίας το πλήρωσαν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες»
Πιερρακάκης και Κουτεντάκης
ΕΛΑΣ: Σφοδρή επίθεση σε Μαρινάκη – «Θέλει να αφήσει τους ανέργους χωρίς δίχτυ προστασίας»
Αντίδραση της ΕΛ.Α.Σ. στην πρόταση Μαρινάκη για δίμηνο επίδομα ανεργίας - Κατηγορεί την κυβέρνηση για κοινωνικά ανάλγητη πολιτική και προειδοποιεί για περαιτέρω αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα
Μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο – Ο γεωπολιτικός συμβολισμός της επίσκεψης και οι αντιδράσεις στην Άγκυρα
Διεθνές Δίκαιο, αμυντική θωράκιση και θαλάσσιες ζώνες στις «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας - Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους και τουρκικά MME μιλούν για «μήνυμα από απόσταση 2 χιλιομέτρων»
Κυριάκος Μητσοτάκης 26