Παρασκευή, 10 Μαΐ
17oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: «Πόλεμος» Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια

Νέα Σμύρνη: «Πόλεμος» Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια

Δριμύ «κατηγορώ» της κυβέρνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τα εκτεταμένα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη. Θεωρεί υπευθύνους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΜΕ και τους αναρχικούς επειδή καλούσαν σε συγκέντρωση. «Ο Τσίπρας να αναλογιστεί τις ευθύνες του».

Οξύνεται η κόντρα Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Το Μέγαρο Μαξίμου απευθύνει δριμύ κατηγορώ στην Κουμουνδούρου για τα χθεσινοβραδινά θλιβερά γεγονότα, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και η εικόνα του αιμόφυρτου αστυνομικού “δεν ήρθαν από το πουθενά” και ότι “το έδαφος στρώθηκε από το κλίμα μίσους” που είχε καλλιεργηθεί τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή το επεισόδιο της Κυριακής και την εικόνα αστυνομικών να δέρνουν πολίτη.

Μάλιστα για την καλλιέργεια αυτού του κλίματος παραπέμπουν ευθέως στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΜΕ και αναρχικές «συλλογικότητες».

‘Οταν γίνεται κάλεσμα σε συγκέντρωση υπάρχει και πολιτική ευθύνη” σημείωναν με νόημα οι ίδιες πηγές.

Η έκκληση του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός στο μήνυμα του επέλεξε να αναφερθεί με έμμεσο τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως νωρίτερα, με γραπτή του δήλωση είχε απευθύνει έκκληση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παρακινεί τους πολίτες να κατέβουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Είχε μιλήσει για πράξη ανευθυνότητας, ενώ είχε καλέσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να “αναλογιστεί τις ευθύνες του”.

click4more: Νέα Σμύρνη: Ξυλοκοπούν άγρια τον αστυνομικό για 2,5 λεπτά – Όλο το βίντεο σοκ

Το γεγονός ότι χθες το βράδυ, μετά τα επεισόδια, δεν στοχοποίησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του, ερμηνεύεται από κάποιους ως προσπάθεια να μην ταυτίσει τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν – κουρασμένοι από τους περιορισμούς 13 μηνών στη ζωή τους λόγω της πανδημίας – με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης: “Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά”

“Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω” δήλωσε με έμφαση στο τηλεοπτικό μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συστήνοντας “αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία” σε όλους.

Την Παρασκευή Μητσοτάκης και Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην ‘Ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή, στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για το θέμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις