Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Νέα θύελλα αντιδράσεων για Πολάκη στην Επιτροπή της Βουλής

Νέα θύελλα αντιδράσεων για Πολάκη στην Επιτροπή της Βουλής
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Νέα θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, όταν στην Επιτροπή της Βουλής ανέφερε ότι το 80% των γιατρών τα «παίρνουν» και συλλήβδην τους χαρακτήρισε διεφθαρμένους!

Ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης τυ νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων που περνάει με διαδικασίες εξπρές για να εισαχθεί μευθάυριοστην Ολομέλεια για ψήφιση τα έβαλε για μια ακόμα φορά με τους γιατρούς του ΕΣΥ επειδή αντιδρούν με την πολιτική που προωθεί.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μόλις «ένα 20% των γιατρών δεν τα παίρνει από πουθενά και με κανένα τρόπο και στηρίζουν το σύστημα. Ένα άλλο 20% των γιατρών τα παίρνει από παντού και δεν σε ακουμπάει εάν δεν τα πάρει από παντού, είτε από τις εταιρείες, είτε από τους ασθενείς και υπάρχει κι ένα 60% των γιατρών, με διαβαθμίσεις και αναλόγως την ειδικότητα κ.λπ., που θα τα πάρει εάν του τα δώσουν..».

Και στις αντιδράσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Πάυλο Πολάκης συνέχισε τις καταγγελίες του λέγοντας: «Πού διαφωνείτε κ. Μπαργιώτα, για να καταλάβω κι εγώ; Λέω τίποτα διαστημικό; Λέω τίποτα εξωγήινο; Αυτό ήταν το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο! Αυτό ήταν ο εκμαυλισμός του εκσυγχρονισμού, που το συνέχισε και ο Καραμανλής μετά! Δεν σε πληρώνω γι’ αυτό που αξίζει η δουλειά σου, σου επιτρέπω να πάρεις μαύρα, είτε από τους ασθενείς, είτε κυρίως – γιατί το φακελάκι είναι το 10% της παραοικονομίας, δεν είναι παραπάνω, μετρημένο από τον κ. Κυριόπουλο – από τις εταιρείες που είναι το υπόλοιπο 90%. Δεν το ξέρετε κ. Μπαργιώτα; Πού κατοικοφωλεύατε και δεν τα ξέρετε αυτά;”.

Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Ειδικός Αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.): Τι λέτε; Είστε Υπουργός, δεν είστε καφενείο! Με τι στοιχεία τα λέτε αυτά;
Πολάκης: Λέω την αλήθεια! Γιατί όταν απαντούμε με στοιχεία, είναι ωραίο να πετάξουμε ρετσέτα για να γαργαλίσουμε λίγο, «αχ! προσβάλουμε το ιατρικό σώμα»! Λες και η Novartis τα έκανε μόνη της ή οι εταιρείες των επιθεμάτων με την πλασματική συνταγογράφηση.
Μπαργιώτας: Φέρτε τα!
Πολάκης: Έχουν πάει εκεί που πρέπει να πάνε και περιμένουμε να κινηθεί και η δικαιοσύνη, η οποία πάει με ρυθμούς πολύ αργούς, για να μη χρησιμοποιήσω την άλλη έκφραση που λέω. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι προφανές ποιους στηρίζουμε εμείς, με ποιους είμαστε και ποιους θέλουμε να βοηθήσουμε. Με τους από κάτω είμαστε, όχι με τους από πάνω!

Στις ατεκμηρίωτες και αυθαίρετες καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη συλλήβδην κατά του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ αντέδρασε κατά την ακρόαση φορέων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης που είπε ότι ο κ. Παύλος Πολάκης «ή θα πρέπει να καταθέσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν το χρηματισμό του 80% των νοσοκομειακών γιατρών ή να δεν έχει τα στοιχεία αυτά, να ζητήσει ένα συγγνώμη».
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, όχι μόνο επέμεινε στις καταγγελίες κατά των νοσοκομειακών γιατρών αλλά κατηγόρησε ευθέως αυτή την φορά και τους εκπροσώπους των φαρμακοβιομηχανιών λέγοντας πως «μέχρι το 2010 είχατε και εσείς συμμετοχή σε ένα απερίγραπτο γλέντι…».

Ο Γιώργος Πατούλης κάλεσε τον κ. Πολάκη να αφήσει τις «μαγκιές» και να μην «λασπολογεί» κατά υπο-αμοιβόμενων ιατρών όταν «αυτός απολαμβάνει την παχυλή του βουλευτική αποζημίωση…». Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Πολάκη για «χαλαρή μνήμη» λέγοντας πως «είναι ακόμα στα αυτιά μου οι φωνές του κ. Πολάκη ως συνδικαλιστή να υποστηρίζει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που σήμερα εισηγείται ως υπουργός. Σήμερα πήγε στην αντίθετη όχθη. Αυτή του βουλευτή των 8.000 ευρώ. Η πολύ μαγκιά… έχει και τα όρια της…».

Την υπεράσπιση του κ. Παύλου Πολάκη ανέλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα, που φώναξε στον κ. Γιώργο Πατούλη «τι είναι αυτά που λέτε στην Βουλή;».

Στο ίδιο μήκος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκος Μανιός, εγκάλεσε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου λέγοντας ότι «δεν ξέρετε τι λέτε…». Από εκεί και πέρα εξελίχθηκε ένα ακόμα θερμό επεισόδιο με τους εξής διαλόγους:
Γ. Πατούλης: Ηρεμήστε! Πόσο μισθό παίρνεις κύριε; Πόσα παίρνει ένας γιατρός; Τα συμφέροντά σου έτσι;
Νίκος Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ – πρόεδρος Επιτροπής): Να αποσύρετε τη «μαγκιά».
Γ. Πατούλης: Εμένα παρατηρείτε, αντί να με προστατεύσετε;  Ξαφνικά γίνατε ευαίσθητοι σε αυτή την αίθουσα. Άκουσα ότι έπρεπε να βάλουν πλάτη όλοι. Γιατί έβαλε ο βουλευτής ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλάτη; Όχι. Έβαλαν όλοι οι υπόλοιπο μεταξύ των οποίων και οι γιατροί. Οι βουλευτές δεν έβαλαν. Πονάει η αλήθεια αλλά αυτή είναι. Ηρέμησε αλλού να χτυπάς τα χέρια σου και όχι σε εμένα…
Ν. Μανιός:  Ήρθατε να προκαλέσετε και να κάνετε σόου στο ακροατήριο της ΝΔ;
Γ. Πατούλης: Σε παρακαλώ. Εγώ είμαι της αυτοδιοίκησης και των γιατρών. Εγώ πήρα 48%. Εσύ πήρες; Όχι, πήρα όμως εγώ. Η Δημοκρατία είναι στα μέτρα σας. Φτωχοποιήσατε τον λαό και μας κάνετε και μαθήματα…
Νίκος Μανιός: …. Ευτυχώς που είναι στα δικά μας μέτρα και όχι στα δικά σας. Να χαίρεστε που η Δημοκρατία είναι στα δικά μας μέτρα. Είστε στην Βουλή και δεν το έχετε αντιληφθεί.
Γ. Πατούλης: Εσείς δεν αντιλαμβάνεστε τι γίνεται στην κοινωνία….

Με σκληρό τρόπο αποδοκίμαζε το νομοσχέδιο, πάντως, και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Ιατρών κυρία Αφροδίτη Ρέτζιου μιλώντας για νομοσχέδιο έκτρωμα που ελλαστικοποιεί πλήρως το ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών για αυτό και η κυβέρνηση το έχει φέρει με διαδικασίες εξπρές για να ψηφιστεί. “Το νομοσχέδιο αυτό θα διαλύσει τις ζωές μας. Οι 48 ώρες που επικαλείστε δεν είναι μέγιστος χρόνος αλλά μέσος όρος με περίοδο αναφοράς το τετράμηνο. Με πρόχειρους υπολογισμούς θα αναγκαστούμε να δουλεύουμε 12 ώρες επί πέντε ημέρες και βαφτίζετε ως χρόνο ανάπαυσης τις εφημερίες ετοιμότητας!”, είπε χαρακτηριστικά!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις