Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα “βέλη” Κοντονή κατά δικαστών για το πόθεν έσχες – “Δεν υπάρχει καμία ωμή παρέμβαση στην δικαιοσύνη”

Νέα “βέλη” Κοντονή κατά δικαστών για το πόθεν έσχες – “Δεν υπάρχει καμία ωμή παρέμβαση στην δικαιοσύνη”

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής προς τους δικαστές, για το θέμα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό με την υποβολή των πόθεν έσχες και την δήλωση μετρητών και πολύτιμων ειδών.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει για μία ακόμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το θέμα του πόθεν έσχες και των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη το οποίο έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ώρα κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τους δικαστές.

Μιλώντας εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα του πόθεν έσχες επισημαίνοντας “πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες να είναι αποτελεσματικός.

Για αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στην θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια. Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας.

Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετικά είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις. Πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις”

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή στο πλαίσιο της ετήσιας συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος υπήρξε σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον κ. Κοντονή και τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νικόλαο Σακελλαρίου, με τον τελευταίο να καταγγέλει τον υπουργό Δικαιοσύνης για “ωμή παρέμβαση ” στο έργο της Δικαιοσύνης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις