Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα Βουλή – Τα πηγαδάκια και όσα συνέβησαν λίγο πριν την ορκωμοσία (ΦΩΤΟ)

Νέα Βουλή – Τα πηγαδάκια και όσα συνέβησαν λίγο πριν την ορκωμοσία (ΦΩΤΟ)

Από νωρίς ξεκίνησαν οι προσελεύσεις των νέων και παλαιών βουλευτών στην Βουλή για την ορκωμοσία τους, συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους και στενούς συνεργάτες.

Τα κόκκινα χαλιά στους διαδρόμους του κοινοβουλίου είχαν στρωθεί, οι φωτογράφοι «κλίκαραν» και οι κάμερες στην ανατολική είσοδο του κτηρίου είχαν πάρει θέση από νωρίς για τα πρώτα τους πλάνα. Στην είσοδο και οι υπάλληλοι της Βουλής που έχουν επιφορτιστεί με καθήκοντα υποδοχής για Έλληνες και ξένους επισήμους.

Οι διπλωματικές και ξένες αντιπροσωπείες οδηγούνται στα διπλωματικό θεωρείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την έδρα της Ολομέλειας. Εκτός από τους νέους και παλαιούς βουλευτές της νέας Βουλής, έχουν προσέλθει για την πανηγυρική αυτή συνεδρίαση ευρωβουλευτές, όπως οι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. Το δικό τους «παρών» δίνουν και παλαιοί βουλευτές.

Οι δύο αίθουσες του καφενείου της Βουλής ήδη είναι κατάμεστες, ενώ αυτή την ώρα γεμίζει και το εντευκτήριο των βουλευτών. Οι αίθουσα του καφενείου της Βουλής που επιτρέπεται το κάπνισμα είναι αυτή πάντως που γέμισε πρώτη. Στα «γαλάζια» βουλευτικά τραπεζάκια το θέμα που απασχολεί είναι οι εσωκομματικές διαδικασίες στο κόμμα της ΝΔ

Ο Δημήτρης Καμμένος και τα… γυαλιά του

Μάλλον σκυθρωπός έφτασε στη Βουλή ο Δημήτρης Καμμένος, ο υπουργός των… 12 ωρών, που ορκίστηκε αρχικά και λίγες ώρες μετά παραιτήθηκε εξαιτίας των αντιδράσεων για όσα ανέβαζε στο Facebook και το Twitter. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έφτασε στη Βουλή και χωρίς να βγάλει τα μαύρα του γυαλιά έφτασε στο εντευκτήριο και πήγε να πάρει τον πρωινό του καφέ. Δεν έβγαλε τα γυαλιά του σε καμία στιγμή από την είσοδό του μέχρι που παρήγγειλε τον καφέ του.

Στο εντευκτήριο ήταν επίσης και βουλευτές της ΝΔ που έπιναν τον καφέ τους, όπως και συνάδελφοί τους από την Ένωση Κεντρώων. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη, Γιάννης Καλλιάνος, ξεναγήθηκε στους χώρους της Βουλής.

Τα πηγαδάκια, φυσικά έδιναν κι έπαιρναν. Ένα από αυτά με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Αλεξιάδης ρώτησε για το πως πάει η πορεία του για την ηγεσία του κόμματος και ο κ. Μητσοτάκης για την πορεία της κυβέρνησης και τα μέτρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε