Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέες “αερομαχίες” κυβέρνησης – ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι… αερομαχίες μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τη “στάση” του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, μετά την επίσκεψή του στη Λισαβόνα για τη Σύνοδο των χωρών του νότου.

Σε νέα ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για όσα είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με την παρουσία του Πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα και τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild.

“Ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε, σήμερα, ότι ως την μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, καμία σύμβαση δεν υπήρχε μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και της Επενδυτικής Τράπεζας Ρότσιλντ. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να δικαιολογήσει γιατί ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι με μυστικό τρόπο, ενώ χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και γιατί συνάντησε μόνος του τα στελέχη της Επενδυτικής Τράπεζας. Την ίδια στιγμή οι κ. Τσακαλώτος και Καμμένος συνεχίζουν να σιωπούν. Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να κάνει κρυφές ιδιωτικές συναντήσεις και να ψεύδεται δημοσίως”, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

“Οι αστειότητες περί μυστικής επίσκεψης στο Παρίσι πλέον έχουν περάσει στο επίπεδο του παραληρήματος από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ. Και προσθέτει, “Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο αρχηγός του κόμματος, κ. Μητσοτάκης κρύβει το πόθεν έσχες της συζύγου του, λες και πρόκειται για προσωπικό δεδομένο, ενώ είναι εκ του νόμου υποχρέωσή του να το καταθέσει”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως “το ερώτημα είναι πόσο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης θα κρύβεται πίσω από τις ασυνάρτητες ανακοινώσεις του κόμματός του και τις δηλώσεις των στελεχών του”.

Να απαντήσει άμεσα για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως πρόκειται για μεγάλο πολιτικό θέμα.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας “ταξίδεψε στα μουλωχτά στο Παρίσι και το δικαιολογεί ως μεγάλες συναντήσεις με την τράπεζα Ρότσιλντ που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ” επισημαίνοντας πως “μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα αν και εφόσον αυτή η τράπεζα συμβληθεί με τον ΟΔΔΗΧ”.
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχτηκε ότι το non paper του Μεγάρου Μαξίμου του Σαββάτου είναι ένα μεγάλο ψέμα καθώς όπως είπε ο κ. Βέττας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τέτοια σύμβαση. “Όλα θα πρέπει να τα γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες. Πριν και μετά από το ταξίδι που θα κάνει ο πρωθυπουργός. Υπάρχει σκιά σε όλο αυτό. Έκανε ένα ταξίδι κρυφά και συναντήθηκε με μια τράπεζα που την είχε χαρακτηρίσει όπως την είχε χαρακτηρίσει ο εταίρος του. Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί; Γιατί ένας πρωθυπουργός δεν ανακοινώνει για πρώτη φορά το ταξίδι του; Ποια είναι η στόχευση; Δεν υπάρχει εδώ και τρεις μέρες απάντηση για το ταξίδι αυτό”, δήλωσε ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα που έχει θέσει επίσημα η ΝΔ όπως για το αν γνώριζαν για το ταξίδι οι κύριοι Τσακαλώτος και Καμμένος.

 

 

Όσον αφορά στην υπόθεση με το “πόθεν έσχες” της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Κικίλιας τόνισε πως τα “πόθεν έσχες” των πολιτικών ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. “Διά της συζύγου του προέδρου της ΝΔ προσπαθούν οι κύριοι να βάλλουν απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη. Η συγκεκριμένη κυρία δούλευε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος κορυφαίας τράπεζας και υπερκαλύπτει με το “πόθεν έσχες” της την αγορά του σπιτιού. Επειδή δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στην πραγματική πολιτική, με λάσπη και οχετό και συκοφαντίες προσπαθούν να κρατηθούν στις καρέκλες”, είπε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα μπλοκάκια αλλά και για την οικονομική της πολιτική τονίζοντας πως “ο Τσίπρας προσπαθεί να δώσει το χάπι της αμνησίας στους βουλευτές του” ώστε να ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει. Όπως είπε, “αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση και το επιβεβαιώνει και ο κ. Βερναρδάκης με δηλώσεις του, είναι διχόνοια και μίσος μεταξύ των Ελλήνων μήπως μπορέσουν να κρύψουν ότι κορόιδεψαν τους πολίτες. Ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι η καρέκλα. Δεν τον νοιάζουν τα μέτρα που θα φέρει. Ο δρόμος με τη ΝΔ είναι μεταρρυθμίσεις, στοχευμένες επεμβάσεις στο Δημόσιο, νέες δουλειές για να σταθεί η χώρα στα πόδια της” δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

 

Τι είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως “θέληση του πρωθυπουργού ήταν να μην ανακοινωθεί το ταξίδι που έκανε στο Παρίσι… Και άλλα ταξίδια δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανακοινώνουμε”.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: “Τις τελευταίες μέρες όμως, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις αναγκαίες απαντήσεις, η ηγεσία της ΝΔ έχει υιοθετήσει μια ακραία, ασυνάρτητη αντιπολιτευτική τακτική, την οποία έχει αναλάβει εργολαβικά ο ακροδεξιός κος Γεωργιάδης.
Μια τακτική συκοφαντιών, ψευδών και χυδαιολογίας, που συμπαρασύρει δυστυχώς σχεδόν το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της ασυναρτησίας αλλά και του πολιτικού τους μίσους αποτέλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος χτες για δεύτερη φορά, επανέλαβε ότι δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση.
Με λίγα λόγια λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί ακόμη και την καταστροφή της χώρας αρκεί αυτό να οδηγήσει στην παλινόρθωση της ΝΔ και του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος στην εξουσία”. (Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε